Xus Segura plega del govern de Sant Joan de Vilatorrada i el deixa en minoria

La regidora ha assegurat que ho fa per "motius personals" i perquè fa temps que no se sent còmoda amb la important presència del procés català en el debat municipal

Redacció
19 de desembre del 2017
Actualitzat a les 9:26h
Xus Segura, amb Gil Ariso, Nasi Lladó, en la campanya electoral municipal
Xus Segura, amb Gil Ariso, Nasi Lladó, en la campanya electoral municipal | CiU
La regidora Xus Segura, que com a independent es va presentar a la llista de CiU a les darreres eleccions municipals de Sant Joan de Vilatorrada, ha decidit deixar el govern municipal i mantenir l'acta mantenint-se a l'oposició com a regidora no adscrita.

La regidora ha assegurat a Regió7 que ho fa "motius personals" i perquè fa temps que no se sent còmoda amb la important presència del procés català en el debat municipal, i després de plantejar-se, inicialment, renunciar a l'acta de regidora, ha decidit sortir del govern però mantenir-se com a regidora de l'oposició.

D'aquesta manera el govern municipal de Sant Joan de Vilatorrada, format per CDC i ERC, perdrà la majoria absoluta que tenia i es quedarà amb 8 de les 17 regidories del consistori, a un any i mig de les properes eleccions.

En les mateixes declaracions, Segura, que era regidora d'Envelliment Actiu i Serveis Socials i Salut, ha assegurat que des del govern havia votat favorablement alguns temes amb els que no hi estava d'acord i que ara, des de l'oposició podrà votar d'acord amb la seva consciència.

L'alcalde Gil Ariso ja li havia retirat fa dies les atribucions de la seva regidoria, i aquesta setmana en ple extraordinari, ja s'han decidit les noves dedicacions i retribucions, segons les quals la regidora passarà a cobrar només per assistència a ple, com a regidora de l'oposició