La Comunitat de Sant'Egidio envia les invitacions per al Dinar de Nadal

Redacció
18 de desembre del 2017
Actualitzat a les 23:40h
Alguns dels voluntaris que van servir el Dinar de Nadal de la comunitat de 2016
Alguns dels voluntaris que van servir el Dinar de Nadal de la comunitat de 2016 | Pere Fontanals
La Comunitat de Sant'Egidio ja ha començat els preparatius de Nadal i, com és tradicional, les persones que els acompanyen durant tot l'any comencen a rebre la invitació pel Dinar de Nadal. Són ancians, famílies en dificultats, persones sensesostre, refugiats, estrangers que són nous europeus. Cadascú tindrà un lloc a taula i companys amb qui debatre. Enguany, la comunitat fa una crida a "allargar la taula de la fraternitat" afegint un lloc a taula. El Dinar de Nadal es fa entre la Casa de la Pau i el pavelló de l'escola Joviat.

La tradició del Dinar de Nadal de la Comunitat de Sant'Egidio amb els pobres va començar el 1982 a la basílica de Santa Maria in Trastevere de Roma. Eren un grup de 47 persones. L'any passat el dinar de Nadal va reunir més de 200.000 persones en 73 països del món on està present la Comunitat de Sant'Egidio.

Cadascú té el seu nom a taula. És el signe d'una amistat que dura tot l'any: visites que transformen els dies de qui viu al carrer o està ingressat a l'hospital, en una residència o de qui sofreix la soledat.

Qui vulgui fer un donatiu pot fer l'ingrés al compte número 2100- 3000- 13- 2102931895. Els dies 19, 20, 22 i 23 de desembre de 6 a 8 del vespre, el punt d'informació i de recollida de regals estarà obert a la plaça Montserrat, 1, de Manresa.