Més de 550 persones gaudeixen del projecte Basket Beat Bages 2017

Joves del Bages practicant Basket Beat a Sant Joan
Joves del Bages practicant Basket Beat a Sant Joan | CCBages
Redacció
18 de desembre del 2017
Actualitzat a les 21:56h
El projecte Basket Beat creix i es consolida al Bages. En una jornada lúdica i festiva celebrada el passat diumenge, més de 550 persones es van aplegar a la Sala de Cultura Cal Gallifa de Sant Joan de Vilatorrada per celebrar un emotiu acte final dels tallers de Basket Beat per a la cohesió social del col·lectiu juvenil. Enguany, uns 140 nois i noies de centres educatius, casals de joves i equipaments juvenils de Sant fruitós de Bages, Sant Vicenç de Castellet, Sant Joan de Vilatorrada, Navarcles i Castellbell i el Vilar s'han afegit a la iniciativa, una xifra que representa més del doble de participants respecte a la primera edició.

El president del Consell Comarcal del Bages, Agustí Comas, va agrair el compromís i col·laboració dels cinc municipis participants i va destacar que "el projecte Basket Beat és una eina amb molt de potencial per a l’apoderament i la convivència en la diversitat dels nostres joves; per això des del Consell vam apostar decididament per aquest mètode socioeducatiu i li hem donat continuïtat per segon any consecutiu".

Dels gairebé 140 nois i noies que han intervingut en els nou tallers de Basket Beat Bages 2017 (43 a Sant Vicenç de Castellet, 32 a Navarcles, 28 a Sant Fruitós de Bages, 17 a Sant Joan de Vilatorrada i 14 a Castellbell i el Vilar), una vuitantena d'ells van assistir a l'acte de cloenda i van actuar per separat abans de fer una gran representació col·lectiva, fent així les delícies d'amics i amigues, familiars, veïns i veïnes, professors i professores i adolescents i joves, que van gaudir de les creacions artístiques dels participants. A més, l’orquestra professional ‘Big Band Basket Beat Barcelona’ també va participar en la jornada.

El conseller de l’Àrea d’Acció Social i Ciutadana, Albert Marañón, recalca que "Basket Beat permet compartir un objectiu comú a través de l'esport i el llenguatge musical; és un projecte que demostra la importància del col·lectiu per sobre de les individualitats i la necessitat de promoure la diversitat, la convivència i la cohesió social".