Dos manresans participen en la creació d'una app que ajuda a orientar el vot

Es basa en un qüestionari que ubica l'usuari o usuària ideològicament en blocs temàtics concrets respecte a les candidatures que concorren a les eleccions del 21 de desembre

Roger Nebot i Dani Mora, de l'empresa alegria.cat
Roger Nebot i Dani Mora, de l'empresa alegria.cat | Alegria
Redacció
18 de desembre del 2017
Actualitzat a les 21:36h
El món de les aplicacions també ha arribat a les convocatòries electorals. L'empresa manresana alegria.cat, formada per Roger Nebot i Dani Mora, han unit esforços amb l'organització El teu Parlament i la consultora Ideograma per fer realitat l'aplicació que ajuda a la persona a orientar el seu vot. Es tracta d'una eina electrònica que permet ubicar a l'elector dins d'un sistema de partits determinat. Aquest tipus d'aplicació no busca determinar el vot de l'elector sinó oferir un posicionament concret segons les seves respostes de manera precisa i d'acord amb les propostes i accions de diferents candidatures

El teu Vot, amb forma de pàgina web, es basa en un qüestionari que ubica l'usuari o usuària ideològicament en blocs temàtics concrets respecte a les candidatures que concorren a les eleccions del 21 de desembre de 2017 al Parlament de Catalunya. Un cop el completi, l'usuari obtindrà una sèrie de resultats que li permetran veure de manera gràfica i intuïtiva quina és la candidatura que més s'apropa a les seves preferències. El teu Vot és una iniciativa que es construeix des del rigor metodològic i la total independència respecte partits i institucions públiques, dos trets distintius essencials per tal de garantir uns resultats fidedignes als nostres usuaris.

Les Aplicacions d'Orientació del Vot (AOV) són eines electròniques que permeten ubicar a l'elector dins d'un sistema de partits determinat. Aquest tipus d'aplicació no busca determinar el vot de l'elector sinó oferir un posicionament concret segons les seves respostes de manera precisa i d'acord amb les propostes i accions de les diferents candidatures.

Els manresans Alegria.cat fa anys que es dediquen a la creació de pàgines web, experts en programació i disseny i en aquest projecte han estat els programadors de l'aplicació que ja va aparèixer pel 27-S i que ha millorat les seves aportacions de cara a les eleccions del proper dijous.