L'Institut Bages Sud escenificarà un concorregut espectacle nadalenc

Alumnes de l'aula escènica i el cor de l'institut Bages Sud
Alumnes de l'aula escènica i el cor de l'institut Bages Sud | INS Bages Sud
Redacció
18 de desembre del 2017
Actualitzat a les 18:04h
Per quart any consecutiu, els alumnes de l'Institut Bages Sud de Castellbell i el Vilar presentaran un nou espectacle nadalenc que comprendrà l'escenificació de dues obres: els Pastorets del Bages Sud i un muntatge poètic, visual i musical sobre el Poema de Nadal de Josep Maria de Sagarra. Una iniciativa en la qual participaran més d'un centenar d'alumnes de tots els cursos del centre.  

Des de mitjans d'octubre, l'aula d'Arts Escèniques de 2n d'ESO ha estat treballant la posada en escena d'uns pastorets propis, concebuts expressament per als alumnes del centre. Serà el tercer any, d'ençà del 2014, que els estudiants de teatre de 2n  representaran les peripècies de Rabadà, els pastors  i els Reis d'Orient camí a Betlem, amb aturada obligada a les calderes de l'Infern. Enguany, s'hi sumaran també alguns alumnes dels cursos de  1r i de 4t , que reforçaran els estudiants de l'aula escènica de 2n en les escenes corals, on no faltaran la música ni els efectes especials. 

D'altra banda, els alumnes de l'Aula Escènica de  4t han estat preparant una lectura dinamitzada del Poema de Nadal de Sagarra. Per aquesta fi, han convidat a participar-hi els alumnes de 3r i 1r d'ESO, els quals donaran veu a  un gran cor que cantarà diverses nadales intercalades entre els versos del poema. També cal destacar la participació de l'Orfeó Monistrolenc, qui, sota la direcció de Rosa M. Ortega, entonarà diferents peces nadalenques, alternant-se amb el cor dels alumnes de l'Institut.  Els versos i la música estaran embolcallats amb un muntatge visual concebut pels alumnes de la revista el Barracó Digital de l'Institut. 

L'espectacle es representarà el proper dimecres 20 de desembre al Teatre Art i Esplai de Monistrol de Montserrat, a les 20.30h. Com en passades edicions, l'entrada constarà  d'un donatiu de 5€ per a finançar el viatge de final de curs dels alumnes de 4t.