Ajuntament i grups municipals del Pont convoquen una manifestació «de poble»

Després que aquest diumenge s'hi celebressin una manifestació antifeixista i una espanyolista, el govern i els partits polítics fan una crida al "respecte" i a la "pau" amb una concentració que pretén ser unitària

Manifestants antifeixistes, d'esquena a la dreta de la imatge, i espanyolistes al fons, diumenge passat
Manifestants antifeixistes, d'esquena a la dreta de la imatge, i espanyolistes al fons, diumenge passat | Pere Fontanals
18 de desembre del 2017
Actualitzat a les 14:58h
El Pont de Vilomara acollirà aquest dimarts a les 8 del vespre una nova concentració a la plaça de l'Ajuntament, en aquest cas convocada pel govern municipal -PSC- i tots els grups municipals amb representació al consistori -ERC, PDeCAT i indepenents (vinculats a ICV)-. Una manifestació "de poble" que pretén ser unitària.

La convocatòria arriba després que aquest diumenge el Pont de Vilomara acollís una concentració convocada pel CDR local i la plataforma UCFR, que va ser resposta per l'organització espanyolista Democracia y Unión Española (DUE) en el mateix punt i a la mateixa hora. Malgrat la coincidència, la doble convocatòria no va registrar incidents greus més enllà de les escridassades espanyolistes, gràcies a un important dispositiu policial dels Mossos d'Esquadra que va fer cordó entre els dos grups.

Segons ha pogut saber NacióManresa, abans d'aquesta doble concentració, el govern municipal i representants dels partits polítics i de la societat civil del Pont de Vilomara es van reunir amb les dues parts per reconduir la situació i portar a terme una manifestació unitària, però no es va aconseguir.

Una manifestació unitària "de poble"

Després que aquest intent no quallés, el govern i els grups polítics han decidit convocar igualment la concentració, aquest dimarts a les 8 del vespre a la plaça de l'Ajuntament, per traslladar un missatge de "respecte", "convivència", "tolerància" i "pau".

La carta que des de l'Ajuntament s'està penjant pel municipi i a les xarxes socials, recorda que en aquestes darreres setmanes s'han viscut al poble "actes vandàlics" i "enfrontaments entre veïns" que afecten a la "pau social".

La concentració d'aquest dimarts al Pont de Vilomara, que ha de servir per a "donar-nos una oportunitat tots plegats", tindrà com a lema "3.794 veus, un sol poble. Respecte, convivència i pau".