La Diputació fa una diagnosi de l'enllumenat públic de Cardona

Vista aèria de Cardona
Vista aèria de Cardona | Diputació
Redacció
18 de desembre del 2017
Actualitzat a la 13:41h
La Diputació de Barcelona ha lliurat a l'Ajuntament de Cardona el Pla d'enllumenat públic del municipi, un estudi que ha servit per fer un inventari de tots els punts de llum i dels quadres de maniobra, amb una descripció de les seves característiques i el seu estat de conservació. A partir d'aquí s'ha estudiat els nivells d'il·luminació així com el compliment el Reglament electrotècnic de baixa tensió (REBT) i la contaminació al medi nocturn, amb propostes de mesures que han de permetre una reducció del consum i una millora de l'eficiència energètica.

Les actuacions previstes a realitzar d'acord amb el Pla, que en la seva globalitat comportaran una inversió d'1,1 M€, permetran millorar l'eficiència energètica. Així, dels 1.135 punts de llum existents 700 passaran a ser de tipus Led, amb el que es reduiran significativament les tones de CO₂ emeses a l'atmosfera i s'assolirà un estalvi important en la despesa anual en energia elèctrica.

Els plans directors de xarxes de serveis són una eina de suport a la presa de decisions d'inversió en la millora de les xarxes de serveis com són l'aigua potable, l'enllumenat públic i el clavegueram. Aquests inventaris de la xarxa inclouen una diagnosi sobre el seu estat, propostes de millora amb les característiques tècniques, així com un pla d'etapes d'inversió. 
Arxivat a