Mor als 82 anys el dinamitzador cultural, esportiu i polític Joan Antoni Pusó

Va ser regidor de l'Ajuntament de Manresa entre 1962 i 1966, un dels fundadors del Club Manresa FS i recuperador de la sarsuela a la capital del Bages

Joan Antoni Pusó, en una imatge d'arxiu entrevistat per Canal Taronja
Joan Antoni Pusó, en una imatge d'arxiu entrevistat per Canal Taronja | Canal Taronja
Redacció
18 de desembre del 2017
Actualitzat a les 12:59h
El dinamitzador manresa Joan Antoni Pusó ha mort aquesta matinada de dilluns a l'edat de 82 anys. Exregidor de l'Ajuntament de Manresa, excandidat, membre destacat de l'associació Divina Pastora, a través de la qual va aconseguir la visita del president de la Caixa, Isidre Fainé, per nomenar-lo Escodinaire de l'Any, molt vinculat al Club Manresa Futbol Sala, que va presidir entre 1999 i 2004, i sobretot, gran amant del gènere de la sarsuela que va programar al Teatre Conservatori.

Pusó va ser regidor de l'Ajuntament de Manresa amb l'alcalde Ramon Soldevila entre 1962 i 1966 i, posteriorment, en la dècada dels 80 es va presentar com a cap de llista del Partit Demòcrata Popular, successors de la UCD, malgrat que no va aconseguir representació al consistori.

Amb l'associació Divina Pastora va recuperar les representacions de la sarsuela al Teatre Conservatori, i l'abril de 2014 va convèncer el president de la Caixa, Isidre Fainé, per a que visités Manresa per rebre el reconeixement d'Escodinaire de l'Any.

Pusó també va ser un dels dinamitzadors del Museu de la Tècnica de Manresa i els telers que hi funcionen en exposició. El 2010 va formar part del col·lectiu guardonat amb el premi Bonaplata per la recuperació dels telers de cinta estreta al Museu de la Tecnica de Manresa.

A nivell esportiu, Joan Antoni Pusó va estar molt vinculat al futbol, primer, i al futbol sala després. Entre 1962 i 1966 va presidir el Gimnàstic Manresa i entre 1999 i 2004, el Club Manresa Futbol Sala, actualment Eternam Manresa, dels que en va ser dels primers impulsors.

La cerimònia de comiat tindrà lloc dimarts a les 12 del migdia a la Sala Montserrat de la Funerària Fontanova, al C/ Bruc 11-13.