ERC tindrà més de 650 apoderats al Bages durant les eleccions al Parlament

Aquesta xifra suposa un rècord històric en totes les eleccions

Redacció
18 de desembre del 2017
Actualitzat a les 10:36h
Més de 650 persones seran apoderades per Esquerra Republicana de Catalunya al Bages en les eleccions al Parlament de Catalunya del 21 de desembre "per garantir la democràcia". Els apoderats estaran repartits durant la jornada electoral entre les més de 200 meses electorals que hi ha a la comarca.

Habitualment, ERC ja disposa de nombrosos apoderats en qualsevol dels comicis, però l'excepcionalitat del 21-D, i la campanya Apoderats.cat, han provocat una elevada mobilització de voluntaris disposats a fer el seguiment de la jornada. Així que Esquerra Republicana comptarà amb una xifra rècord de ciutadans per crear una xarxa "que garantirà que no hi hagi incidents i poder fer un recompte de vots paral·lel". A Catalunya, ERC ha aconseguit mobilitzar més de 15.000 voluntaris per al seguiment del procés electoral a tots els col·legis del país.

Les eleccions del 21-D han de servir, segons els republicans, "per ratificar la majoria social a favor de la República Catalana i implementar-la, i cal assegurar, més que mai, que el dret de vot s'exerceix amb plenes garanties democràtiques".

Els apoderats poden accedir lliurement a tots els locals i meses electorals, examinar-hi el desenvolupament de la votació i de l'escrutini (per exemple, comprovar que els votants s'identifiquen correctament i figuren al cens electoral, que no hi ha piles massa desiguals de paperetes que puguin influir en la intenció de vot o que no hi ha elements de propaganda electoral), formular reclamacions i protestes i demanar certificats. En cas que no hi hagi interventor de la seva candidatura, poden actuar com a tals davant de la mesa, participant en les deliberacions amb veu i sense vot.