El Cd'E Manresa venç a la Montañesa i segueix a la cacera del líder (0-2)

Els jugadors del Cd'E Manresa celebren la victòria al vestidor
Els jugadors del Cd'E Manresa celebren la victòria al vestidor | José Antonio Sánchez
José Antonio Sánchez
18 de desembre del 2017
Actualitzat a les 8:07h
Els efectes intangibles de les estadístiques a l'esport és com as meigas (no existen, però haberlas, haylas). Al municipal de Nou Barris s'enfrontaven un dels equips amb més problemes per resoldre els partits com a local, la Montañesa, contra el millor visitant, el Manresa. L'equip del barri de La Prosperitat és un clar aspirant a l'ascens, però, com el Manresa, té el seu taló d'Aquil·les a casa seva (tan Montañesa com Manresa han aconseguit nou punts jugant de local). Al final del partit, les estadístiques s'han complert. Ni l'envejable ambient de La bombonera de Nou Barris, ni la sortida fulgurant dels locals, tan al primer com al segon acte, van poder destarotar ni superar un Manresa sublim en tasques defensives. I, com aquell que no vol la cosa, un Manresa crescut a les acaballes del partit va deixar bocabadada a la parròquia barcelonina amb dues clatellades mortals, quan tothom apostava, propis i estranys, per un empat a zero. Amb aquesta victòria de prestigi el Manresa passarà les vacances de Nadal com a segon classificat (en solitari) i seguint l'estela del líder, la FE Grama, que es va deixar dos punts dissabte a Sant Cugat i que es troba a tres punts de distància.

L'inici, i pràcticament la primera mitja hora de joc, va tenir color local. La Montañesa, molt esperonada des de la grada, va dur la iniciativa, va tenir més possessió i va jugar amb una marxa més que el seu rival. Això, no obstant, no li va servir als grocs-i-negres per veure gaire sovint el porter Luque, pràcticament inèdit durant tota la primera part (i gairebé durant tot el partit). El ritme gairebé frenètic de l'inici va anar minvant tant sobre el terreny de joc com a la graderia. La parròquia local es va anar apagant poc a poc, com el seu equip, veient com el Manresa mantenia a ratlla la seva parcel·la defensiva i no deixava pràcticament cap escletxa per que el seu rival li tornés l'escalf a la grada en forma de gol. Tan sols una pilota a l'olla (7'), arran d'una falta, va posar dempeus l'afició local, però Juampi, dintre l'àrea petita, va xutar per sobre del travesser.

A partir de la mitja hora de joc, molt tímidament, el Manresa es va estirar una mica en atac. Però, com al seu rival, li va mancar claredat d'idees (o espais, doncs el camp és molt petit) per fer-li mal a Víctor Cócera. Així, ni uns ni altres van ser capaços de posar a prova ni en una sola ocasió a cap dels dos porters. Per tant, Víctor Cócera i Alex Luque van ser uns espectadors més davant la lluita aferrissada que es vivia de balcó a balcó d'àrea.

La segona part, sense gaires matisos, va ser un calc de la primera. Sortida amb força de la Montañesa, amb rapidesa de moviments, però sense generar ocasions clares de gol. Tan sols arribades i prou. De nou els locals es van topar amb un mur infranquejable. Els groc-i-negres van alternar les arribades a l'àrea de Luque jugant per terra i penjant pilotes, però la defensa manresana va ratllar la perfecció i no va donar cap opció al seu rival. 

I com va passar al primer acte, un cop sobrepassada la primera mitja hora de joc, el Manresa va començar a traure el nas pels volts de l'àrea de Víctor Cócera. Els ànims dels locals (a la graderia també) van anar decaient i els deixebles de Dani Andreu van passar a l'acció. A manca de sis minuts pel final Alejandro, des de la línia de fons i molt a prop del banderí de corner, centrava una pilota que va passar per sobre de la defensa i porter local i que a l'alçada del segon pal, a boca de gol, Manel Sala empenya amb el cap al fons de la xarxa (84'). Un parell de minuts després Víctor Cócera evitava el 0-2 davant un xut del debutant Adri Arenas des del balcó de l'àrea. Al tercer minut del temps afegit (Carrasco Baca havia assenyalat quatre) arribaria l'èxtasi per l'expedició manresana. Brian rebia en profunditat pel carril esquerra, s'endinsava dins l'àrea i feia una passada paral·lela a la frontal de la gran, veient l'arribada de Sergi Soler; la canonada d'aquest, des de la mitja lluna, va ser insuperable pel porter local i va fer esclatar d'alegria els seus companys, que es van fusionar en una abraçada, com si fos un sol home. S'havia conquerit el cau d'un gran de la categoria. S'havia profanat el camp més calent de la categoria. S'havia aconseguit una victòria de categoria. Té sostre aquest equip? A gaudir de les vacances!

Fitxa tècnica

Club de Futbol Montañesa

Víctor Cócera
Joshua
Jose Santos
Cazorla
Jaime
Eitan
Alex Gil
Baruc (Gonzalo, 77')
Bauli (Pedro García, 57')
Juampi
Nil (Christian, 45')

Centre d'Esports Manresa

Luque
Jhony (Alejandro, 57')
Agus
Solernou
Moha
Bernat
Leandro (Adri Arenas, 60')
Sergi Soler
Manel Sala
Marçal Lladó
Brian

Gols

0-1 (84'), Manel Sala
0-2 (93'), Sergi Soler

Àrbitre

Sr. German Carrasco Baca, de la delegació del Baix Llobregat. Va estar auxiliat per Daniel Lucas Gómez i Sergi Roncero Huertas.

Targetes

Jhosua
Cazorla
Alex Gil
Baruc
Juampi
Pedro García
//
Luque
Jhony
Agus
Moha
Alejandro

Camp

Municipal de Nou Barris.