Catalunya en Comú – Podem es marca la defensa de l'escola pública com una de les prioritats

Ricard Ribera, Joan Mena i Ana C Querol
Ricard Ribera, Joan Mena i Ana C Querol | CEComú
Redacció
17 de desembre del 2017
Actualitzat a les 23:01h
Catalunya en Comú – Podem es marca com una de eles principals prioritats per a les eleccions del proper 21 de desembre, la defensa del model d'escola pública catalana, "com a eix vertebrador de la societat". Així es va expressar a Manresa el diputat d'En Comú Podem al Congrés dels Diputats, Joan Mena, que en els darrers mesos ha respost amb duresa des de la tribuna "el bulo sobre l'adoctrinament inventat per Ciutadans i el PP". 

Per a Mena aquest és un dels perills del model educatiu català. "Ciutadans va néixer per fracturar la societat catalana per raons lingüístiques i avui és el que fa a la resta de l'Estat explicant autèntiques mentides". El diputat dels comuns va destacar que "és entre d'altres fruït del model d'escola pública catalana, de la immersió lingüística que s'ha construït una societat mestissa, plural, diversa i cohesionada. Ciutadans l'únic que vol és afegir gasolina al conflicte polític i no ho admetrem". 

Per a Catalunya en Comú – Podem però hi ha un segon risc i perill per al model d'escola pública que és el PdeCat i les retallades aprovades al llarg dels darrers anys en els Pressupostos de la Generalitat recolzats també per ERC i la CUP. Per a Joan Mena, aquest mandat han tornat a quedar clares quines són les prioritats del PdeCat, "reduir el pes de l'escola pública en benefici de les concertades i les escoles d'elit". Així va recordar com en la seva etapa de diputat al Parlament, "l'any 2014 al mateix temps que s'aprovava el tancament d'escoles públiques i línies de P3 s'aprovava la renovació dels concerts amb les escoles d'elit i les escoles religioses que segreguen per sexe". I aquest va assenyalar "és un punt en el que coincideixen sempre el PdeCAT, Ciutadans i el PP". 

L'acte va ser presentat pels candidats manresans de Catalunya en Comú – Podem, Ricard Ribera i Ana C.Querol. Ribera va destacar Catalunya en Comú – Podem com la única de les candidatures que vol fer front als dos riscos d'avui dia de l'escola pública catalana. Per la seva banda, Ana C. Querol es va referir a la situació educativa a Manresa, "en la que es pateix l'increment de les desigualtats a les aules, l'estigmatització de les escoles públiques manresanes amb més de la meitat catalogades com d'alta complexitat i una elevada segregació que sembla no preocupar gens ni mica a l'equip de govern municipal".