La doble concentració antifeixista i espanyolista del Pont no genera incidents greus

Els manifestants unionistes han escridassat i intentat boicotejar la lectura dels manifestos per part dels simpatitzants del CDR, separats, tots dos grups per un cordó policial

Els antifeixistes concentrats davant de l'Ajuntament
Els antifeixistes concentrats davant de l'Ajuntament | Pere Fontanals
Redacció
17 de desembre del 2017
Actualitzat el 18 de desembre a la 13:44h
Més de 200 persones s'han manifestat al Pont de Vilomara per denunciar "l'actitud feixista" d'un grup de veïns del poble i els voltants envers els ciutadans partidaris de la independència de Catalunya. Asseguren que des del passat 1 d'octubre els han assenyalat i han estat víctimes d'actes vandàlics. "Han fet pintades amb el número 155 a cases, ens han enganxat cartells a les portes, punxat les rodes i tirat pedres a les estelades", ha explicat Abel Aguilar, membre del CDR del Pont de Vilomara.

Aguilar ha explicat el darrer episodi de diumenge passat quan dos individus van agredir un grup de simpatitzants de la CUP que estava penjant cartells electorals. La protesta ha coincidit amb una concentració unionista i els dos col·lectius s'han escridassat. Els Mossos d'Esquadra han fet un cordó policial per evitar el contacte entre els dos grups.

Els manifestants, que han estat convocats pel CDR del Pont de Vilomara i l'entitat Unió Contra el Feixisme i el Racisme, s'han concentrat abans de les onze del matí davant l'edifici de l'Ajuntament del poble amb diverses pancartes on s'hi podien llegir missatges com "Prou de por i amenaces", "Defensem els nostres drets no al feixisme" o "Fora el feixisme". 

Molts dels participants duien llaços grocs a la solapa, mocadors i bufandes d'aquest color. Han recorregut els carrers de la vila amb crits de "fora nazis del Pont de Vilomara" i "la solidaritat la nostra millor arma". 

En paral·lel, un grup format per un centenar llarg de persones, s'ha concentrat a l'altre extrem de la plaça de davant de l'Ajuntament amb banderes espanyoles i crits a favor de la unitat d'Espanya. Els Mossos d'Esquadra han fet un cordó policial per evitar que els dos col·lectius entressin en contacte. 
 

Pancarta contra periodistes i mitjans de comunicació a la concentració espanyolista. Foto: Pere Fontanals


Segons ha explicat Abel Aguilar, membre del CDR del Pont de Vilomara, l'objectiu de la manifestació és "combatre els actes feixistes que inciten a l'odi i evitar que segueixin assenyalant la gent". Aguilar ha assegurat que els partidaris de la independència de Catalunya són una minoria en aquest poble i que en els darrers mesos han patit diversos actes vandàlics. "Han fet pintades amb el número 155 en algunes cases, ens han enganxat cartells a les portes de les nostres llars, punxat les rodes del cotxe i increpat", ha comentat.

El darrer episodi, segons ha explicat '’integrant del CDR, va tenir lloc fa tot just una setmana quan dues persones van agredir un grup de simpatitzants de la CUP que estava penjant cartells electorals. Aguilar assegura que ell mateix va rebre empentes i que un jove va patir un cop de cap i un cop de puny. De fet, dimecres passat, 13 de desembre, havia de celebrar-se un judici per aquests fets que va suspendre's perquè els dos presumptes agressors van presentar-se sense advocat i, a més, un d'ells no estava correctament citat.

"No es pot criminalitzar la gent ni incitar a l'odi", comenta Aguilar que afirma que l'únic que els independentistes volen és "conviure en pau". Així mateix remarca que tothom ha de ser lliure de poder-se expressar. "Nosaltres estem fent un moviment en contra de l'Estat però ells l'estan fent en contra de les persones del poble", lamenta. 

Per la seva banda, veïns unionistes preguntats per l'ACN han lamentat la situació i han considerat injust que se'ls estigui titllant de feixistes. "Què és ser feixista?", s'han preguntat afirmant que l'únic que defensen "és que Espanya no es divideixi". Alhora han insistit que moltes de les persones que han pres part en la manifestació convocada pel CDR "ni tan sols són del poble i només venen per generar tensió".