ERC Navàs presenta Navàs en joc en el seu 25è aniversari

Acte d'ERC Navàs amb motiu del seu 25è aniversari
Acte d'ERC Navàs amb motiu del seu 25è aniversari | ERC
Redacció
17 de desembre del 2017
Actualitzat a les 8:50h
Aquest passat dijous, a la Sala d'Actes de la Biblioteca, la secció local d'Esquerra "La Fraternitat" presentà Navàs en joc, un joc de taula de preguntes de tot el municipi. A continuació, la senadora sallentina Mirella Cortès i Àdria Mazcuñan van dur a terme l'acte polític de la campanya republicana La democràcia sempre guanya, de cara a les eleccions del 21 de desembre.
 
La idea de fer una espècie de trivial del poble per celebrar el vint-i-cinquè aniversari de l'etapa moderna d'ERC Navàs va sorgir el febrer del 2017. No es pretenia una commemoració política, sinó oberta al conjunt del municipi, i que no fos en la data en concret (13 de gener del 2018), sinó que perdurés en el temps. De seguida es van involucrar entitats, emprenedors, botiguers i persones a títol individual per tal d'aconseguir un ventall de preguntes i respostes que no oblidés cap àmbit, època ni territori. La resposta va ser immillorable i la idea va tirar endavant a l'estand de la Fira de Primavera, a l'abril, on ja es van començar a recollir les preguntes que posteriorment s'aglutinarien en cinc categories.
 
Navàs en joc neix en una primera edició de 300 unitats, sense ànim de lucre i deixant la porta oberta a ampliar més endavant el feix de les 1.625 preguntes, a un preu ajustat de 20€. L'empresa ha estat gegantina i s'han invertit moltes hores individuals i col·lectives per fer-la possible. La recompensa ha estat la gran expectació que fa dies que ha aixecat el projecte a Navàs. Aquest és el primer cap de setmana que ja es poden adquirir els jocs en els següents establiments: Llibreria i Papereria Sunyer, Llibreria Obradors, VídeoChaplin, Merceria Pujol i Taverna la Mêlée. Esquerra Navàs també serà al Mercat del Regal aquest diumenge.
 
En l'acte de dijous, es va fer el sorteig d'un joc a tota la gent que havia col·laborat enviant preguntes i l'afortunat va ser Jaume Cunill. També es va fer una demostració jugant amb el públic i el guanyador, Jaume Vilà, també va es va emportar un exemplar del Navàs en joc, que inclou una breu història dels vint-i-cinc anys de l'entitat i és dedicat a tota la gent que ha format part d'ERC Navàs en aquest quart de segle, moltespecialment als que ja no hi són.
 
Posteriorment a la presentació de Navàs en joc, Mirella Cortès va donar algunes claus de la importància de guanyar en els comicis "il·legítims" del 21-D, i Àdria Mazcuñan, per la seva banda, va subratllar la importància de les polítiques socials. Els republicans, segons gairebé totes les enquestes, són els favorits en aquestes eleccions, tot i tenir el cap de llista, Oriol Junqueras, a la presó. En aquest sentit, ERC Navàs va simbolitzar la seva absència deixant una cadira buida a la sala amb el seu nom.