​Vols saber quines activitats solidàries es faran al teu municipi per La Marató?

Entre el Bages i el Moianès, per aquest cap de setmana, hi ha programades una seixantena de propostes

El Bages i el Moianès programen una seixantena d'activitats per La Marató aquest cap de setmana
El Bages i el Moianès programen una seixantena d'activitats per La Marató aquest cap de setmana
15 de desembre del 2017
Actualitzat a les 15:52h
La 26a edició de La Marató de TV3 és a tocar. Se celebrarà aquest diumenge, 17 de desembre, durant tot el dia, però el cert és que ja hi ha moltes entitats, escoles, clubs esportius, ajuntaments i empreses que fa setmanes que estan duent a terme actes per a recaptar diners per aquesta iniciativa solidària que enguany abordarà les malalties infeccioses.

Tot i així, el gran gruix d'activitats programades al Bages i el Moianès, tindran lloc aquest cap de setmana. Des de NacióManresa s'ha comptabilitzat que, entre el dissabte i el diumenge, les dues comarques acolliran, en total, una seixantena de propostes, gran part de les quals tenen l'esport com a denominador comú.

És per aquest motiu que desgranem, municipi per municipi, les activitats que s'hi duran a terme amb l'objectiu que els lectors puguin escollir fàcilment a quines volen participar.

BAGES

Aguilar de Segarra

L'Ajuntament d'aquest poblet de menys de 300 habitants ha ogranitzat una caminada solidària per diumenge. Sortirà a les nou del matí des del Local Social i tindrà una llargada de 9 quilòmetres. La inscripció és gratuïta però és obligat fer una donació per la causa.

Artés

L'Ajuntament del poble ha organitzat, amb la col·laboració d'entitats locals, un bingo solidari que tindrà lloc el dissabte, a dos quarts de sis de la tarda, a l'Esplai Artesenc.

Diumenge al matí, i coincidint amb el Mercat del Trasto promogut pel casal de joves El Kanal, tindran lloc, al Passeig Diagonal del municipi, diverses activitats per a recaptar fons, com un assaig obert dels bastoners d'Artés o una exhibició de balls en línia. D'altra banda, el Futbol Club Artés, en el marc dels partits que disputarà al seu camp aquest diumenge, durà a terme una rifa solidària.

Avinyó

La Zona Esportiva d'Avinyó serà l'escenari, dissabte, d'un torneig solidari de pàdel que començarà a les quatre de la tarda i acabarà a les sis. Les inscripcions tenen un preu de 5 euros (inclouen pilotes, beguda i berenar) i s'hauran de formalitzar el mateix dia del torneig.

Pel que fa a diumenge, la coordinadora d'entitats culturals i esportives del poble ha muntat, una matinal de parades, tallers i exhibicions de dansa que es concentraran a la plaça Major.

A les set de la tarda, la companyia Laura Calvet presentarà, al teatre El Catalunya Qui ets tu?, un espectacle de titelles amb música i dansa per a públic familiar que parla de la relació entre una néta i la seva àvia, malalta d'alzheimer. El preu de la funció serà de 3 euros, que es destinaran íntegrament a La Marató.

Balsareny

Les propostes esportives són les més concorregudes a tota la comarca. Així ho demostra Balsareny, que per diumenge té programada una caminada pels voltants del poble. S'iniciarà a dos quarts de deu del matí des de la plaça de la Mel i serà un recorregut circular de 9 quilòmetres.

El mateix dissabte, a les deu del matí, els actors que encarnen els diversos personatges d'Els Pastorets pujaran a l'escenari de la sala El Sindicat per oferir l'assaig general de l'obra a porta oberta. Durant la funció es recaptaran donatius per La Marató.

Finalment, a dos quarts de set de la tarda, El Casino del poble acollirà el tradicional quinto benèfic del Traginer.

Cardona

El centre de pàdel Cal Monestir, durant tot el cap de setmana, destinarà els diners del lloguer de les diverses pistes a La Marató.

D'altra banda, el diumenge, a partir de les cinc de la tarda, el Casal Cívic del poble serà l'escenari d'actuacions i tallers de ball solidaris.

Castellbell i el Vilar

Un esmorzar solidari de pa amb botifarra donarà el tret de sortida, diumenge, a les propostes de Castellbell. Tindrà lloc a les nou del matí a la plaça Sant Cristòfol. Un cop amb l'àpat al pap, a tres quarts de deu del matí es donarà el tret de sortida a una caminada que començarà des de la plaça Barcelona i que tindrà una durada aproximada de dues hores.

Paral·lelament a la proposta esportiva, a les onze del matí la mateixa plaça Barcelona acollirà una fira solidària en la qual hi haurà mercat d'artesania i se segona mà, així com també actuacions musicals a l'aire lliure.

Castellgalí

Dissabte, d'onze del matí a una del migdia i de quatre a set de la tarda, el Teatre de Castellgalí acollirà un torneig de tennis taula solidari. Les inscripcions per a participar-hi tenen un preu de 3 euros i es podran formalitzar mitja hora abans que comenci la competició. El dia acabarà amb un quinto solidari que tindrà lloc a les set de la tarda al Casal Cultural.

Una caminada (o cursa, o pedalada) fins al Talló de Castellgalí serà l'activitat que inaugurarà el diumenge. La sortida serà a les deu del matí des de la plaça Cadevall. El preu de la inscripció és de 5 euros i inclou esmorzar i un obsequi. A les set de la tarda del mateix diumenge l'acció passarà a el Casal Cultural. Allà es duran a terme exhibicions de balls en línia; la lectura dramatitzada S'estimen? a càrrec de la companyia El Retaule, i una tómbola solidària. L'entrada al recinte tindrà un preu de 3 euros.

El Pont de Vilomara i Rocafort

L'Ajuntament del municipi amb la col·laboració d'entitats locals han organitzat, per diumenge, el Mercat de Santa Llúcia, que tindrà lloc a la plaça Major i es durà a terme de deu del matí a dues del migdia. En el marc d'aquesta proposta solidària, a les dotze la coral Clau de So oferirà un concert els beneficis del qual es destinaran a La Marató.

Manresa

Dissabte

Moltes escoles de la comarca s'han sumat a les activitats de suport a La Marató. És el cas, per exemple, de l'Escola Bages, que dissabte al matí muntarà un mercat de joguines i un esmorzar solidari per la causa. O el de la Vedruna, que a les sis de la tarda oferiran un pessebre vivent organitzat per l'AMPA del centre.

A les nou del matí, a la zona esportiva del Pavelló del Nou Congost, els de Clàssic Motor Club hauran muntat una trobada de cotxes clàssics de totes les marques d'origen alemany, amb esmorzar i recorregut turístic solidari per l'entorn de la ciutat.

Per la seva banda, l'AVV de la barriada Saldes-Plaça Catalunya convida tothom a participar en una marató de country solidària que tindrà lloc a la mateixa plaça i començarà a les onze del matí. Durant la jornada es podrà col·laborar amb La Marató adquirint alguna de les xapes que s'han fet per l'ocasió o comprant un tall de coca.

El Club Patí Manresa també ha volgut aportar el seu granet de sorra per la causa. A les nou del matí ha organitzat, a El Pujolet, un torneig d'hoquei en modalitat 3x3 amb aportacions solidàries.

Els amants del tir esportiu tindran l'oportunitat de ser solidaris i gaudir del que més els agrada gràcies a una competició muntada pel Club Tir Precisió Manresa. Començarà a dos quarts de deu del matí i tindrà lloc a les instal·lacions de l'entitat.

La Sala Petita del Teatre Kursaal acollirà, de cinc de la tarda a vuit del vespre, una marató de contes per recaptar fons per La Marató. L'acte, organitzat per Imagina't, comptarà amb més d'una quinzena de persones de diversos àmbits.

En el marc de la Fira de Santa Llúcia que es durà a terme a la ciutat, a les onze del matí, la plaça Major acollirà una cagada de Tió solidària.

Diumenge

L'esport serà el protagonista per excel·lència del diumenge manresà solidari. El Parc de la Sèquia ha programat una caminada de 5,5 quilòmetres (i una cursa de 12) que començarà, a dos quarts d'onze, des del berenador del Parc de l'Agulla. Les inscripcions per a participar-hi tenen un preu de 5 euros i es poden formalitzar, abans del dia 16, a les Piscines Municipals, o el mateix dia de l'esdeveniment, al Parc de l'Agulla.

Com ja és tradició, també se celebrarà la Cursa pel la vida, organitzada pel Club Atlètic Manresa. S'iniciarà a les onze del matí a Crist Rei i tindrà una distància de 5 quilòmetres. Les inscripcions costen 13 euros i es poden formalitzar omplint aquest formulari.

Un any més, el Club Tennis Manresa col·laborarà amb La Marató de TV3 organitzant tornejos de tennis, pàdel i frontennis. La proposta es durà a terme de les nou del matí a les dues del migdia a les pistes del club manresà. Tothom que estigui interessat a participar-hi pot formalitzar la seva inscripció a la recepció del club. El preu és de 15 euros i inclou esmorzar, un buff i una samarreta commemorativa.

Seguint amb esport, en el marc del partit que l'ICL Manresa disputarà contra el Rio Ourense Termal, una part del que s'obtingui del preu de les entrades per assistir al matx anirà destinat a La Marató. El partit, que tindrà lloc a les set de la tarda, també comptarà  múltiples sortejos.

Navarcles

El Grup solidari Societat Coral Harmonia de Navarcles col·laborarà un any més amb La Marató venent lluminetes solidàries en l'estand que tindran a la Fira del Tió que tindrà lloc dissabte. El nom del premiat, que guanyarà un pernil i un quadre d'un artista local, es farà públic diumenge a la tarda.

Rajadell

L'Ajuntament de Rajadell i l'ACR de Fals oferiran, dissabte a la tarda, una vetllada de jocs de taula i zumba a La Sala. La mateixa ubicació serà l'escenari, a partir de dos quarts de vuit del vespre, d'un quinto solidari per La Marató.

Sallent

Els alumnes de sisè de l'escola Torres Amat vendran, durant la Fira de Santa Llúcia que se celebrarà diumenge al municipi, les manualitats que han fet al llarg d'aquesta setmana. Tots els beneficis que n'extreguin els destinaran a La Marató.

Sant Fruitós de Bages

Les instal·lacions del Crosffit Manresa (ubicades al polígon Riu d'Or de Sant Fruitós) acolliran una matinal d'esport solidària en la qual hi haurà una classe de body art (a les deu del matí); un WOD solidari (també a les deu); un taller d'antigravity pilates i un de defensa personal  (a les onze), i una masterclass d'acrobàcia aèria, que s'iniciarà a dos quarts d'una del migdia. Totes les propostes seran gratuïtes però requeriran d'una aportació per La Marató.

El mateix dissabte a les sis de la tarda els alumnes de l'escola Monsenyor Gibert duran a terme la cinquena edició del pessebre vivent de l'escola, els beneficis del qual es destinaran a La Marató.

Diumenge, l'AMPA de l'escola La Flama oferirà una tómbola solidària al gimnàs de l'escola. Començarà a les nou del matí i comptarà amb tallers infantils i esmorzar per a tothom.

Sant Joan de Vilatorrada

Totes les AMPES de Sant Joan de Vilatorrada han unit esforços i han muntat, per aquest dissabte a les deu del matí, una caminada popular de 5 quilòmetres pel camí Florenci Codina. El recorregut serà circular i s'iniciarà al pati de l'Escola de Música i Llar d'Infants Xiulet.

Seguint amb les iniciatives sorgides de les AMPA escolars, diumenge, des del CEIP Ametllers s'ha organitzat una masterclass de zumba solidària que començarà a les onze del matí i tindrà lloc al gimnàs del centre educatiu.

Per acabar, el mateix diumenge a dos quarts de set de la tarda, el Local Social La Verbena serà l'escenari del tradicional concert de Santa Cecília, que comptarà amb les actuacions del duet manresà Canals&Ribot i de la coral La Verbena.

Sant Martí de Torroella

El Centre civic de Sant Martí de Torroella acollirà diumenge, a les dotze del migdia, un espectacle de dansa solidari que, sota el nom Per reis vull, farà pujar a l'escenari els infants de l'escola de dansa del poble i els ballarins de l'esbart major del casal cultural Dansaires Manresans.

Sant Salvador de Guardiola

La solidaritat arribarà en aquest poblet de prop de 3.000 habitants de la mà del Cercle Cultural La Guíxola, que diumenge convidarà tots els vilatans a degustar una paella d'arròs gegant. L'àpat es durà a terme al pavelló municipal i començarà a les dues del migdia.

Sant Vicenç de Castellet

L'Associació Màgia Central Catalunya portarà diumenge al teatre de Sant Vicenç un espectacle propi ple de trucs fascinants. Tindrà lloc a les dotze del migdia i tot el que se'n recapti anirà destinat a la Marató.

Paral·lelament i durant tot el dia, en el marc de la Fira de Nadal que se celebrarà a la plaça Clavé, es duran a terme activitats solidàries.

Santpedor

Com cada any, el Centre Excursionista 2x2 de Santpedor, s'involucra amb La Marató de TV3. I ho fa mitjançant el que prediquen: l'esport a l'aire lliure. Així doncs, el diumenge al matí, totes aquelles persones que tinguin ganes de contribuir amb la causa tot movent l'esquelet, hauran de ser, a dos quarts de nou del matí, a la plaça del Sindicat. Les inscripcions per a participar a l'activitat tenen un preu de 5 euros i estaran obertes fins el 16 de desembre.

Súria

En el marc de la Fira de Nadal, l'Ajuntament de Súria ha programat, per diumenge, l'activitat Tu hi pintes molt, en la qual els joves del poble pintaran la cara als més menuts amb l'únic requisit que els pares i mares d'aquests darrers facin una aportació per La Marató. La proposta es durà a terme a partir d'un quart d'onze del matí a la plaça de la Font. En la mateixa Fira es vendran espelmes de Nadal solidàries.

MOIANÈS

Calders

Ser solidari i galopar al mateix temps. Això és el que proposen des del Centre Eqüestre Equusnatura de Calders. Aquest dissabte, a partir de les deu del matí, s'oferiran excursions a cavall cada hora. Tindran un preu de 10 euros que aniran destinats íntegrament a La Marató.

Diumenge a les sis de la tarda el Centre Cívic acollirà el tradicional Festival de Nadales Solidari, en el qual hi participaran els Amics de l'Òpera de Catalunya, el cor d'adults de l'Escola Municipal de Música d'Artés, l'Agrupament Escolta Caldàrius i la coral Taral·lejant Albades. L'acte funcionarà amb el sistema de taquilla inversa, i tots els beneficis aniran cap a La Marató.

Moià

Els alumnes de cicles formatius de l'Institut Moianès vendran, en el marc de la Fira del Tió que se celebrarà a Moià aquest diumenge, elements de decoració nadalenca confeccionats per ells mateixos. Tots els beneficis es destinaran a La Marató.

Monistrol de Calders

Dissabte a partir de les deu del matí, el Casal l'Espiga vendrà les manualitats que els avis i àvies han elaborat per a recaptar fons per La Marató.

El diumenge, la sala gran del Centre Recreatiu Municipal acollirà l'espectacle musical La Bella i la Bèstia, portat a escena pels nens i nenes de l'escola l'Esqueix. La funció començarà a dos quarts de sis de la tarda.

Sant Quirze Safaja

El Centre Excursionista de Castellterçol i l'Ajuntament de Sant Quirze de Safaja han programat, per aquest diumenge, una pedalada solidària pels voltants del municipi. Constarà de tres recorreguts, depenent de la dificultat a què cadascú es vulgui enfrontar. Els dos primers, pensats per fer en bici, seran de 33 i 20 quilòmetres. L'altra opció, per a caminants i corredors, tindrà 12 quilòmetres.

Les inscripcions, que es podran fer el mateix dia, tenen un preu de 15 euros pels federats, i de 18 pels que no ho estigui. La sortida començarà a les nou del matí des del Parc de l'Aigua.