Catalunya en Comú – Podem proposa contruir un país on el Bages deixi de ser oblidat

Joan Baptista, Ana C. Querol i Marc Parés durant l'acte de Catalunya en Comú
Joan Baptista, Ana C. Querol i Marc Parés durant l'acte de Catalunya en Comú | CEComú
Redacció
14 de desembre del 2017
Actualitzat el 15 de desembre a les 0:02h
Catalunya en Comú – Podem proposa capgirar les polítiques territorials del govern de la Generalitat i que a partir del 21 de desembre es camini cap a un model més just territorialment, amb totes i cadascuna de les comarques del país. Marc Parés, candidat de la Catalunya Central, va expressar dijous en un acte a Sant Vicenç de Castellet, la necessitat de "avançar cap a un país on tots els ciutadans i ciutadanes tinguin accés als mateixos serveis, independentment de territori on visquin". 

En aquest sentit Parés, veí de Vic, va reivindicar la necessitat de "replantejar definitivament l'organització territorial del país, en la que la Catalunya Central es constitueixi com a vegueria per poder guanyar el pes i el reconeixement que es mereix en el conjunt del país, i perquè conjuntament amb una nova llei electoral, pugui escollir els seus representants al Parlament de Catalunya". 

Per la seva banda la candidata bagenca, Ana C. Querol, va denunciar que "amb els darrers governs de la Generalitat s'ha consolidat encara més el desequilibri territorial que ja pateix el país i l'oblit del Bages en molts aspectes. Així, va posar com a exemple els dèficits d'infraestructures que es pateixen. "Només amb infraestructures dignes les comarques centrals tindran futur assegurat". Tot i reconèixer avenços en els darrers anys, va expressar la necessitat de "alliberar definitivament la C16, executar els projectes de desdoblament de la C55 entre Manresa i Castellbell, realitzar inversions valentes a les línies de tren per escurçar el temps de trajecte, així com replantejar i millorar la xarxa de transport públic interna dins la Catalunya Central". 

Finalment el regidor santvicentí, Joan Baptista Costa, es va referir a la manca d'un segon pediatra al CAP del municipi que dóna servei a tot el Bages Sud per la que diversos veïns i veïnes han iniciat una recollida de signatures. Per a Costa, "és imprescindible posar-hi solució fomentant i facilitant que es pugui venir a treballar des d'altres territoris i demostra que cal fer un replantejament com a país".