El desplegament de Cs impedeix fer la cantada de Nadal de l'Esclat al pati del Kursaal

La pantalla gegant al passeig, les furgonetes i el muntatge de seguretat van impossibilitar que els nens i nenes cantessin on tenien programat des de feia temps

Furgoneta de Cs repartint bufandes gratis aparcada al pati del Kursaal on havien de cantar els nens
Furgoneta de Cs repartint bufandes gratis aparcada al pati del Kursaal on havien de cantar els nens | Pere Fontanals
14 de desembre del 2017
Actualitzat el 15 de desembre a la 13:05h
L'espectacular muntatge de Ciutadans aquest dimecres al Kursaal va provocar que la cantada de nadales que tenia prevista l'escola de música l'Esclat no es pogués dur a terme, tal i com estava programada des de feia setmanes. Els joves cantors van haver de traslladar la seva actuació a la plana de l'Om.

La formació espanyolista va omplir l'equipament manresà de recursos tècnics, amb pantalla gegant inclosa al mig del passeig Pere III que juntament amb una furgoneta a dins del pati del Kursaal carregada de bufandes taronges per regalar entre la gent, tapaven visualment i sonora el pati. De manera que, encara que l'espai de davant de l'arbre gegant del Kursaal estava lliure, els nens i les nenes haurien cantat de cara a una furgoneta i amb agents de seguretat col·locats al seu costat just a la porta d'entrada del teatre.

Malgrat l'entudiasme mostrat pels responsables locals de Ciutadans per haver omplert la sala petita del Kursaal, cal tenir en compte que de les 180 places que té l'espai en condicions normals gairebé la meitat no eren útils perquè des del partit taronja s'havia habilitat per a periodistes i la seva pròpia tecnologia: càmeres de peu de gran volum per emetre la imatge a la pantalla gegant, nombrós staff i totes les taules de mescles.

Manresana d'Equipaments Escènics (MEES) ha emès aquest dijous un comunicat per aclarir, davant de diverses informacions que circulen per les xarxes, que Ciutadans no va tenir oportunitat de portar a terme l'acte a la sala gran o al Teatre Conservatori perquè son dos espais que estaven llogats des de feia temps, i que davant d'aquest fet, van llogar la sala petita.