Tres projectes socials, finalistes de la 16a edició del Premi Simeó Selga del Rotary

El 7 de gener, el Rotary oferirà un festival de valsos i danses al Kursaal
El 7 de gener, el Rotary oferirà un festival de valsos i danses al Kursaal | RCMB
Redacció
14 de desembre del 2017
Actualitzat a la 13:38h
La 16a edició del Premi Simeó Selga que atorga el Rotary Club de Manresa-Bages ja té sobre la taula els tres projectes finalistes. Es tracta de tres propostes de caràcter social que han presentat tres entitats de la comarca del Bages: la Residència del Barri de la Sagrada Família de Manresa, Càritas Arxiprestal de Manresa i l'Associació Familiars Alzheimer i Altres Demències del Bages, Berguedà i Solsonès. Per primera vegada, el projecte guanyador s'escollirà per votació popular en el tradicional Concert de Reis, que se celebrarà el diumenge 7 de gener de 2018 al Teatre Kursaal.

Els projectes finalistes, que ha escollit un jurat integrat per professionals i experts, són:

Equipament de la sala de fisioteràpia (Residència Sagrada Família de Manresa)

El centre s'ha proposat disposar d'una bona sala de fisioteràpia per tal d'ajudar a prevenir i tractar lesions o patologies pròpies de l'envelliment de les persones que atén.

Servei d'Orientació i Acolliment Familiar (Càritas Arxiprestal de Manresa)

Es tracta d'un nou servei que vol posar en marxa l'entitat que consisteix en oferir un suport i acompanyament integral que abordi no només les carències materials i de caire social i formatiu que puguin haver-hi en una família, sinó també les que tenen a veure amb les relacionals i emocionals per tal de contribuir en la salut i benestar dels seus membres.

Un "clic" de memòria (Associació Familiars Alzheimer i Altres Demències del Bages, Berguedà i Solsonès)

És un programa per portar a terme tallers d'estimulació cognitiva al domicili de persones afectades de demència mitjançant l'ús d'aplicacions i tecnologies informàtiques.

El 7 de gener, festival de valsos i danses al Kursaal

En la setzena edició del certamen, seran els assistents al tradicional Concert de Reis els que elegiran la proposta guanyadora d'entre les tres finalistes a través d'una votació electrònica. Les votacions es faran per Internet a través dels dispositius mòbils del públic assistent. L'objectiu és fer partícip la ciutadania del Premi Simeó Selga, un guardó únic a la comarca amb el qual el Rotary Club de Manresa-Bages contribueix a desenvolupar projectes d'interès social impulsats per entitats i associacions sense ànim de lucre que tenen el Bages com a àmbit d'actuació.  

El Concert de Reis, que celebrarà la setzena edició i que ja s'ha convertit en un clàssic del calendari nadalenc, tindrà lloc el diumenge 7 de gener de 2018 a les 6 de la tarda al Teatre Kursaal de Manresa. Anirà a càrrec de L'Orquestra Simfònica Sant Cugat que, sota la direcció de Josep Ferré, oferirà un festival de valsos i danses.

Les entrades es poden adquirir a les taquilles del Teatre Kursaal o través de la pàgina web www.kursaal.cat. Els fons que es recaptin es destinaran al projecte guanyador de la 16a edició del premi Simeó Selga.

Gràcies al Premi Simeó Selga, han fet realitat els seus projectes l'Associació de la Lluita Contra el Càncer de Manresa, el Centre de Desenvo­lupament Infantil i Atenció Precoç del Bages, el CB i Unió Manresana, l'Associació Misteriosa Llum, l'ONG Arc de la Solidaritat, la Residència de Navarcles,  els Tallers Musicals d'Avinyó, el Banc dels Aliments de Manresa, l'Associació de Familiars de Malalts d'Alzheimer i Altres Demències del Bages, Berguedà i Solsonès, l'Associació Síndrome d'Asperger de la Catalunya Central i l'Associació per a la Reeducació Auditiva dels Nens Sords - ARANS, la Comunitat de Sant Egidi, Els Carlins, AMPANS i #Invulnerables.