La 40a edició del Pessebre Vivent del Bages obrirà les portes aquest dissabte

Es podrà visitar, també, els dies 17, 23, 26 i 30 de desembre i 1 i 7 de gener

El Pessebre Vivent del Bages obrirà les seves portes aquest dissabte
El Pessebre Vivent del Bages obrirà les seves portes aquest dissabte | Carlos Ruiz
Redacció
14 de desembre del 2017
Actualitzat a la 13:05h
Tot va començar el Nadal de l'any 1977, concretament després de la Missa del Gall. Una colla de rajadellencs i fonollosencs , amb la voluntat d'oferir una proposta nadalenca trencadora i diferent, van decidir representar algunes escenes bíbliques relacionades amb el naixement de Jesús a les Torres de Fals. Si bé els vilatans pensaven que es tractaria d'un esdeveniment discret, el resultat els va sorprendre molt gratament, amb la gran acollida obtinguda per part dels visitants que s'hi van atansar.

A partir de llavors, van decidir convertir aquella iniciativa en una tradició. Una tradició que enguany compleix 40 anys i que cada any ha anat millorant en diversos aspectes, des de la il·luminació fins el guió musical, passant pel nombre i la situació dels diversos quadres escènics. De fet, si bé durant tres anys, a la recreació se l'anomenava Pessebre Vivent de les Torres de Fals, l'any 2980 va passar-se a dir Pessebre Vivent del Bages, tenint en compte el seu abast, que va aconseguir arribar molt més enllà de la comarca en qüestió. Aquest fet es va veure recompensat l'any 1992, quan el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya li va atorgar el Premi Nacional de Cultura a la Millor Iniciativa Artística Popular.

La 40a edició d'aquesta ambiciosa recreació bíblica engegarà aquest dissabte, 16 de desembre i es representarà, també, els dies 17, 23, 26 i 30 de desembre i 1 i 7 de gener.
Com ja és tradició, la gent que visiti el Pessebre Vivent del Bages, es trobarà amb les habituals escenes de benvinguda a través de quadres estàtics que situen en el temps i en la història; amb la presentació de l'espectacle, sobre un fons musical i amb efectes de llum damunt les Torres, així com també amb els quadres dels firaires i les rentadores, escenes de gran profunditat, moviment i participació.

Tampoc hi faltaran les representacions de l'Anunciació ni la del Naixement de Jesús ni l'Orgia d'Herodes, els Mags d'Orient, la Fugida d'Egipte o la Matança dels Innocents. La Balma del majoral, els Rabadans, Vivint al ras, Pouant aigua o La Cleda, seran les escenes que ompliran el llarg recorregut, donant una imatge simpàtica en connexió amb tot el Pessebre.

La visita al Pessebre clourà entre pastors, que oferiran als assistents un record de Fals.

Horaris i preus

El Pessebre Vivent del Bages s'obrirà al públic aquest dissabte, 16 de desembre. A partir de llavors, mantindrà les representacions els dies 17 , 23, 26 i 30 de desembre i 1 i 7 de gener. Els dies 16 i 17 de desembre i 1 i 7 de gener només s'oferirà una sessió, que començarà a dos quarts de set de la tarda. Pel que fa a la resta de dies (23, 26 i 30 de desembre) n'hi haurà dues: una que engegarà a dos quarts de set de la tarda, i l'altra que ho farà a dos quarts de vuit del vespre. Es preveu que en cada passi hi puguin entrar unes dues-centes persones.

El preu de l'entrada serà de 10 euros però hi ha diversos descomptes. Els nens i nenes menors de 5 anys entraran gratuïtament, així com també ho faran tots els infants i joves que disposin, o bé del carnet del Club Súper 3 o del Carnet Jove. En cas que els no es contingui cap d'aquests carnets, els nens i nenes d'entre 6 i 12 anys hauran de pagar 6 euros. També hi haurà descomptes per a grups (de més de 20 persones), a un preu de 8 euros per barba. S'efectuarà un 10% de descompte si es compren les entrades per Internet, clicant aquí. És important recordar que no s'accepten targetes de crèdit a l'hora de pagar in situ.