La Biblioteca Cal Gallifa obre les portes al Nadal de bat a bat amb un munt de propostes

Redacció
14 de desembre del 2017
Actualitzat a les 11:29h
El calendari d'advent de la Biblioteca de Cal Gallifa ja llueix a la sala infantil Alba Sellarés
El calendari d'advent de la Biblioteca de Cal Gallifa ja llueix a la sala infantil Alba Sellarés | Biblioteca Cal Gallifa
El Nadal ha arribat a la Biblioteca Cal Gallifa de Sant Joan de Vilatorrada. Des d'aquest dijous i fins a principis del mes de gener, l'equipament municipal oferirà activitats adreçades, sobretot, als més menuts.

De les cinc propostes lúdiques promogudes, quatre tenen continuïtat i ja van engegar-se a començaments de mes. Una d'elles té com a protagonista el popular calendari d'advent. Des del dia 1 i fins el 22 de desembre, tots aquells infants que ho desitgin podran atansar-se a la biblioteca per a descobrir què s'amaga en cada una de les finestres que componen el calendari, que està ubicat a la sala infantil Alba Sellarés del mateix equipament.

Una de les altres propostes de continuïtat va engegar-se el passat dia 4. Es tracta de l'activitat A guarnir, un taller de manualitats que tindrà lloc cada dia, de sis a set de la tarda, fins el 22 de desembre (excepte els dies 14 i 20), i que ensenyarà als més petits a crear els adorns de Nadal més originals.

Amb la voluntat de fomentar la lectura entre els més petits, des de la biblioteca, des del 4 de desembre i fins el 4 de gener, es repartiran lots sorpresa en préstec de contes, llibres, pel·lícules i discos de música. Tots aquells que hi participin entraran en el sorteig d'una panera de Reis que se sortejarà el dijous dia 4 a les sis de la tarda.

I què seria d'un Nadal sense el pessebre? A Sant Joan no se'n descuiden, i és que fins el 13 de gener la biblioteca acollirà l'exposició Diorames de pessebre, a càrrec de Josep Maria Millà. La mostra se submergeix en les profunditats de les festes nadalenques resseguint els diorames de pessebre i, a més, compta amb una maqueta de la fàbrica Gallifa realitzada pel mateix Millà.

Aquest dijous, contes nadalencs

Aquest dijous, 14 de desembre, a les sis de la tarda, la sala Alba Sellarés acollirà un espectacle de contes a càrrec de l'animador Els contes d'en Gerna. La temàtica, com no podia ser d'una altra manera, estarà amarada de Nadal, amb protagonistes tan especials com el Tió, el caganer o els tres reis d'Orient.