Batanés considera «molt obscur» el procediment de construcció del crematori de Manresa

L'alcalde de Sant Fruitós de Bages considera "poc elegant" que no li hagin respost les alegacions

Marc Aloy i Joan Carles Batanés en una imatge plegats
Marc Aloy i Joan Carles Batanés en una imatge plegats | AjM
Redacció
13 de desembre del 2017
Actualitzat a les 17:33h
L'alcalde de Sant Fruitós de Bages, Joan Carles Batanés, troba "poc elegant" no rebre una resposta oficial a les al·legacions presentades a la construcció del tanatori-crematori del Pont Nou de Manresa, considerant que més enllà de ser acceptades o rebutjades, "emetre un escrit de resposta hauria de formar part de la normalitat" entre ajuntaments i troba "inadmissible que es conegui la resposta a través de la noticia en premsa" en relació a la presentació que va fer el regidor Marc Aloy.

També se sobta del "desplegament de mitjans humans i econòmics que està fent, i que està disposat a fer", l'Ajuntament de Manresa envers la construcció "d'una instal·lació privada" de tanatori-crematori. Per altra banda, Batanés destaca "que hi ha un reconeixement per part del regidor Aloy en el sentit que falta la urbanització" i que no es pot iniciar l'activitat sense estar urbanitzat, "però el més sorprenent" és que Manresa està disposada "a gastar 450.000 euros de les arques municipals per avançar una urbanització que ha de servir per un lucre a una empresa privada".

Finalment, l'alcalde de Sant Fruitós es mostra sorprès que Marc Aloy indiqui que les obres del crematori volen començar abans d'acabar l'any "i en canvi no s'hagi iniciat ni tant sols la licitació de les obres d'urbanització". Tot plegat, per a Batanés, "molt obscur" i indica que seguiran esperant una resposta de Manresa.

Cal recordar que Sant Fruitós de Bages també es troba en un procediment d'instal·lació d'un crematori al seu terme.