Sant Fruitós tindrà un bany d'ús públic a l'entorn de la Plaça Onze de Setembre

Cobert de la Màquina de Batre de Sant Fruitós de Bages
Cobert de la Màquina de Batre de Sant Fruitós de Bages | AjSFB
Redacció
13 de desembre del 2017
Actualitzat a les 16:16h
L'Ajuntament de Sant Fruitós construirà una cabina de vàter d'us públic al costat del Cobert de la Màquina de Batre per tal de dotar aquest espai d'un servei que es considera necessari ja que s'ha convertit en un punt neuràlgic del municipi.

Aquest nou servei, que és previst que s'instal·li durant el primer semestre del 2018, serà una cabina prefabricada que estarà en servei les 24 hores del dia.

La cabina serà totalment adaptada per a persones amb mobilitat reduïda, serà espaiosa i comptarà amb un vàter i una pica. La cabina funcionarà amb un sistema d'autoneteja per tal de higienitzar-la de manera constant, el què suposarà una inversió menor en serveis de neteja manuals i alhora una major eficàcia en la higiene. A banda també reposarà el paper automàticament i comptarà amb un sistema de seguretat i evacuació per tal de facilitar la sortida d'alguna persona que pogués quedar-s'hi tancada o patir algun problema que li impedís sortir-ne.

Pel què fa a l'impacte en l'entorn on s'ubicarà, aquest nou servei és previst que tingui una aparença que encaixi amb l'espai on es troba per tal de reduir l'impacte visual. 

Aquest servei públic s'ubicarà al lateral del Cobert de la Màquina de Batre, prop del carrer Germán Duran. Per tal de poder ubicar-hi la cabina l'Ajuntament executarà tots els treballs necessaris pel seu correcte funcionament que consistiran principalment en l'execució del desaigua i dotar-la dels serveis d'aigua i electricitat necessaris.

El consistori que ja té el projecte enllestit executarà les obres durant aquest proper any aprofitant que la Diputació ha obert una línia d'ajuts pel 2018, per valor de 30.000€, que permetrà fer front a una part del cost del projecte.

El cost de la cabina i la preparació de l'espai per tal de realitzar-ne la instal·lació és d'aproximadament 70.000 euros.