Dotze de les persones refugiades que acollirà Manresa venen de Síria i són menors

Segons l'Orde Hospitalari de Sant Joan de Déu, han hagut de passar per situacions d'extrema duresa per marxar del seu país

Antic edifici de les Germanetes dels Pobres
Antic edifici de les Germanetes dels Pobres | Pere Fontanals
13 de desembre del 2017
Actualitzat a les 15:23h
El passat 30 de novembre van aterrar, a l'aeroport de Madrid, un grup de dues-centes persones refugiades, vuitanta de les quals, tal i com ja va avançarNacióManresa, les acollirà la Fundació Germà Tomàs Canet de Manresa en el marc del programa d'acollida i integració que s'ha posat en marxa recentment. L'entitat manresana ha posat a disposició d'aquesta vuitantena de persones l'edifici de la Llar de Sant Joan de Déu, on antigament hi havia hagut les Germanetes dels Pobres.

Segons ha informat l'Orde Hospitalari de Sant Joan de Déu, al qual pertany la Fundació Germà Tomàs Canet, divuit de les persones refugiades que arribaran a la capital del Bages provenen de Síria. D'aquestes, sis són adultes i dotze, menors d'edat i "han passat per condicions d'extrema duresa per fugir del seu país", afirmen des de l'organització, tot afegint que des de l'orde es treballarà "seguint un model d'abordatge equitatiu que inclogui accions psicosocials i de salut mental, així com també immersió lingüística i cultural".