Suspès el judici per l'agressió a membres del CDR del Pont perquè els acusats es presenten sense advocat

Durant la vista, que s'ha suspès, els acusats asseguren que no pertanyen a cap filiació política i, un d'ells, diu que va estripar la propaganda electoral perquè no li agradava

La principal víctima de l'agressió, al mig, conversa amb un grup de veïns del Pont de Vilomara
La principal víctima de l'agressió, al mig, conversa amb un grup de veïns del Pont de Vilomara | Estefania Escolà
Redacció
13 de desembre del 2017
Actualitzat a les 21:31h
El judici que s'havia de celebrar aquest dimecres a Manresa per l'agressió que membres del CDR del Pont de Vilomara van patir diumenge per part de dos veïns del poble s'ha suspès perquè cap del dos presumptes agressors s'ha presentat amb advocat i, a més, un d'ells no estava correctament citat. Se'ls acusa d'un delicte d'agressió, coacció i amenaces que, els advocats de l'acusació, estudiaran ara si es tipifica com a lleu o en un rang superior.

A la sortida dels jutjats, la principal víctima, que ha estat acompanyada per un grup de deu persones que li han volgut donar suport, ha explicat que un dels agressors va estripar un cartell electoral de la CUP i, quan se li va indicar que no ho podia fer, ell i l'altre presumpte agressor, els van increpar. Segons ha explicat, va poder repel·lir dos intents d'agressió d'un d'ells, però després va continuar rebent amenaces. De la seva banda, els dos acusats han explicat que no estan afiliats a cap partit polític i que, per tant, no se'ls pot considerar ultres. Segons ha explicat un d'ells, va estripar els cartells perquè no li agradaven, però sense saber que era propaganda electoral.

Tal i com va avançarNacióManresa, els fets van tenir lloc diumenge passat, quan membres i simpatitzants del Comitè de Defensa de la República (CDR) del Pont de Vilomara estaven penjant cartells electorals de la CUP a sota d'un de Ciutadans, a l'exterior del col·legi Pompeu Fabra. 


Segons ha explicat un dels presumptes agressors, es va dirigir cap al grup i va estripar els cartells de la CUP perquè hi havia tatxat el 155 i no li agradava, però ho va fer "sense saber que era propaganda electoral". Llavors, els membres del CDR li van dir que no ho podia fer i va començar una discussió entre ells. En veure els fets, l'altre acusat ha explicat que va anar a treure el seu amic del grup. 

En canvi, la principal víctima ha relatat que aquest altre veí els va insultar i, concretament amb ell, li va intentar fer un cop de cap i, després, un cop de puny que va aconseguir esquivar. A més, segons ha explicat, posteriorment el va amenaçar dient-li que ja l'agafaria pel poble. Per aquest motiu, ha presentat denúncia per agressió, coacció i amenaces. El judici, que finalment s'ha suspès, no s'ha fixat encara per a una nova data. 

D'altra banda, els dos acusats han explicat que han presentat una denúncia als Mossos per tal que s'investigui qui va penjar a la xarxa el vídeo de l'incident de diumenge, al·legant que afecta la seva imatge perquè se'ls identifica.

"La situació al poble és insostenible"

La principal víctima ha explicat que la situació al poble del Pont de Vilomara, on els independentistes són minoritaris, és insostenible "per culpa d'un grup de veïns simpatitzants de la dreta i que estan en contra de la independència". "O ets del seu bàndol o ja no pots anar tranquil pel poble, t'insulten, et miren malament, et fan pintades a casa teva", ha lamentat. 

De fet, entre els veïns que l'han acompanyat per donar-li el seu suport, n'hi havia que havien patit punxades a les rodes del cotxe, ratllades i, fins i tot, escarnis a casa seva per part d'un veí que, segons han explicat, cada nit surt amb el seu cotxe, amb un altaveu al damunt, i es passeja pels carrers fent sonar l'himne d'Espanya, el de la legió i el de la cançó Viva Espanya