La PAHC aconsegueix ajornar el desnonament d'una llogatera de Forum

A la dona, que viu amb el seu fill, li van retirar la PIRMI quan va deixar de pagar els rebuts

Dues agents dels Mossos d'Esquadra dialoguen amb membres de la PAHC
Dues agents dels Mossos d'Esquadra dialoguen amb membres de la PAHC | Pere Fontanals
13 de desembre del 2017
Actualitzat a les 12:13h
Una vintena de membres de la PAHC Bages han aconseguit ajornar fins al 30 de gener de 2018 el desnonament d'una llogatera de Fòrum que tenia ordre de desnonaent aquest dimecres al matí.

Dels 420 euros que cobrava de PIRMI, la María del Pino Mata n'havia de destinar 150 al lloguer del pis que serveis socials de l'Ajuntament de Manresa li va atorgar al carrer Barreres, 1. Un pis gestionat per l'empresa municipal Forum.

I així ho va fer fins que no va poder més. Viu amb el seu fill, ara major d'edat, que tampoc no treballa. Als pocs mesos de no pagar el lloguer va perdre la PIRMI, precisament com a resultat d'un informe desfavorable per no pagar el lloguer. I quan portava acumulats 900 euros de deute, li va arribar l'ordre de llançament.

Des de llavors ha tingut dos intents de desnonaments abortats per la PAHC, i ara, que després d'estar 6 mesos sense ingressos, ha aconseguit una paga de renda mínima, uns 800 euros, no li accepten recuperar el deute amb petites aportacions suplementàries, "o fins i tot amb l'ajuda de la meva mare", perquè ja està l'ordre dictada i el contracte no és indefinit.

Secretària judicial, membres de Forum i agents dels Mossos d'Esquadra han acordat amb la llogatera una pròrroga fins al 30 de gener. Abans, haurà de buscar-se una alternativa habitacional, però com assegura la mateixa afectada "serà difícil que un privat em vulgui llogar res veient els ingressos que tinc".