La Papasseit acollirà la presentació de dos projectes que fusionen l'art i la poesia

El primer es donarà a conèixer aquest dijous, i el segon, divendres

Redacció
13 de desembre del 2017
Actualitzat a les 11:38h
L'artista Jordi Pagès, el poeta David Caño, la cantautora Meritxell Gené i l'artista interdisciplinària Ariadna Torres són els protagonistes de la programació d'aquesta setmana de la Llibreria Papasseit.

La primera proposta tindrà lloc aquest dijous, 14 de desembre, a dos quarts de vuit del vespre. En ella, Jordi Pagès i David Caño presentaran el projecte Nochera, un llibre d'artista del que només queden deu exemplars a la venta, que pren com a punt de partida el títol d'un guió del cineasta i escriptor portuguès José Maria Nunes.

Nochera és un projecte integral que combina pintura, poesia, imatge i música, i que reflexiona al voltant de la ciutat, la nit i les relacions que s'hi donen. El resultat d'aquest treball col·laboratiu és una caixa d'artista que inclou des d'un poemari fins a un CD amb cançons d'autors com Meritxell Gené o Nacho Vegas, passant per gravats originals d'artistes diversos, poemes manuscrits i el guió original de Nunes.

La presentació de dijous comptarà amb un espectacle poètic-musical a càrrec del poeta David Caño i la cantautora Meritxell Gené. L'acte servirà, a més, com a finissage de l'exposició amb el mateix nom que Jordi Pagès ha tingut durant el mes de novembre a la Papasseit.

Divendres, poesia visual

L'endemà, dia 15 de desembre, la llibreria manresana inaugurarà, a dos quarts de vuit del vespre, l'exposició L'espera eterna. Poesia visual, de la manresana Ariadna Torres, una mostra que combina la tècnica del gofrat, la il·lustració digital i la fotografia per tal de plasmar plàsticament una reflexió poètica sobre l'acte creatiu.

L'espera eterna és la primera exposició pública d'aquesta artista bagenca, més coneguda a la capital per la seva creació poètica, recitant en diferents festivals de poesia com el de Gironella, el KonventPARAULA, Al Ras, el Tocats de Lletra o el Saltaterrats.

Amb aquesta mostra, una de les peces de la qual li ha servit per a ser guardonada amb el Primer Premi de poesia visual que atorga l'organització Niu Poètic en col·laboració amb l'Ajuntament de Parets del Vallès, Torres canvia les paraules pel llenguatge plàstic, mantenint una sensibilitat molt pròpia que, de ben segur, els assidus als recitals poètics reconeixeran.