El Centre d'Estudis del Bages presentarà l'edició de les Actes del X Congrés de la CCEPC

L'acte tindrà lloc aquest divendres a la Casa Lluvià

Redacció
13 de desembre del 2017
Actualitzat a les 12:14h
La Sala d'actes de la Delegació del Col·legi d'Arquitectes de Catalunya al Bages-Berguedà, a la Casa Lluvià de Manresa, acollirà aquest divendres, 15 de desembre, a les set de la tarda, la presentació de la publicació que recull les Actes del X Congrés de la Coordinadora de Centres d'Estudis de Parla Catalana (CCEPC). El volum porta per títol "Recursos i territori. Perspectiva històrica i nous equilibris".

El congrés, organitzat per la CCEPC, l'Institut Ramon Muntaner, l'Ajuntament de Manresa i el Centre d'Estudis del Bages, es va realitzar a la capital del Bages l'octubre de l'any passat i va reunir estudiosos d'arreu del país que van analitzar, des de diferents perspectives, els recursos ecosocials del territori que l'home necessita per a sobreviure, com s'han resolt les seves mancances en el passat i com evolucionaran en el futur.

En el volum, editat per Cossetània, s'hi recullen a més de la presentació, de la lliçó inaugural i de les conclusions, dies conferències més, set ponències i 34 comunicacions relacionades amb els quatre àmbits que va treballar el congrés: alimentació, poblament, comunicacions i energia, i que són els apartats en què es distribueix la publicació. Entre les conferències i ponències es tracten temes de rabiosa actualitat com ara el futur de la mobilitat i de l'energia renovable, o la gestió de l'aigua

La presentació de les actes anirà a càrrec del vicepresident de la CCEPC, Carles Riba Romeva, i dels dos curadors de l'edició, Ignasi Cuadros i Oriol Fort. Seguidament a la presentació es pronunciarà la conferència La transició energètica al Bages, a càrrec del doctor enginyer industrial per la Universitat Politècnica de Catalunya, Genís Riba.