El Conservatori acollirà l'espectacle «Emociona't, que és Nadal»

Presentació de l'espectacle «Emociona't, que és Nadal» al Conservatori
Presentació de l'espectacle «Emociona't, que és Nadal» al Conservatori | AjM
Redacció
12 de desembre del 2017
Actualitzat a les 19:11h
El dijous 28 de desembre a les 8 del vespre, el Teatre Conservatori acollirà l'espectacle Emociona't, que és Nadal. Es tracta d'un concert-recital ofert per un grup de persones d'edats, procedències i inquietuds diferents que entenen les arts escèniques i la cultura com a eines de c ohesió i transformació social i que s'han unit per compartir vivències i celebrar l'alegria del Nadal.

Així, hi participaran institucions i entitats com la Coral Escodines, el Cor Divertimento dels Lledoners, el Cor Obert (format per voluntaris per la llengua i nouvinguts del Centre de Normalització Lingüística), la Coral Universitària de la FUB, Els Pastorets dels Carlins, el Grup Barretina de l'Esbart Manresà, i la coral Joc de Veus d'Ampans.

A més, es comptarà amb quatre músics i dues rapsodes que recitaran fragments del Poema de Nadal i esquetxos dels Pastorets de Folch i Torres en una adaptació de Joan Barbé. L'escenografia anirà a càrrec de Txema Rico.

Aquest dimarts a la tarda se n'ha fet la presentació, a càrrec de la regidora de Cultura i Joventut, Anna Crespo, i la directora del muntatge, Rosa Maria Ortega, acompanyades de representats de les entitats organitzadores i participants. Totes dues han remarcat com és de positiu reunir en un esdeveniment persones de procedències diverses, no professionals, per deixar clar que "la cultura és oberta a totes les persones i és un vehicle e cohesió social".

Rosa Maria Ortega ha assegurat que Emociona't, que és Nadal vol reivindicar l'accés a la cultura i a la participació artística de tothom, "independentment d'on vingui i de les capacitats que tingui". La voluntat de l'acte, ha explicat, és aprofitar la tradició nadalenca de casa nostra (nadales, Pastorets, etc) per "obrir les portes a nouvinguts, a persones d'edats, procedències i situacions personals molt diverses, per tal que se sentin partícips de la cultura de casa nostra".

És remarcable el fet que la majoria d'entitats són formades per sectors de població que habitualment "estan al marge de la cultura o dels escenaris", com ara la coral de les Escodines, formada per infants del barri "amb poques oportunitats per exemple d'anar a escoles de música de la ciutat", o bé el Cor Obert del Consorci de Normalització, del qual formen part persones majoritàriament arribades d'altres països. També hi participaran usuaris d'Ampans, que mostraran "que també tenen capacitats per formar part d'una activitat artística", o bé els membres de la coral Divertimento del centre penitenciari Lledoners.

L'equip de coordinació és liderat per Rosa Maria Ortega i també en formen part Àngels Fusté, Josep Soler, Montserrat Llobet i Maurici Fargas. El guió i presentació és a càrrec del periodista i guionista Joan Barbé, qui explicava que es tracta d'un projecte "d'inclusió cultural i social".

En total, més d'un centenar de persones passaran per l'escenari, el vespre del dia 28. Rosa Maria Ortega ha volgut agrair "la complicitat de tota la gent que hi ha cregut i hi ha invertit hores. És una novetat, però està fet amb tota l'ànima".

Les entrades per a l'espectacle ja són a la venda, a la web o les taquilles del teatre Kursaal, a un preu de 5 euros.