Mossos i FAFAC preveuen recaptar més de 56.000 euros amb el calendari solidari per l'alzheimer

Aquest dimarts la sala d'actes de la FUB2 ha acollit la presentació de la quarta edició d'aquesta iniciativa d'àmbit català

Membres del cos de Mossos de la regió policial central amb dos dels responsables de l'AFABBS mostrant el calendari solidari del 2018
Membres del cos de Mossos de la regió policial central amb dos dels responsables de l'AFABBS mostrant el calendari solidari del 2018 | AFT
12 de desembre del 2017
Actualitzat a la 13:17h
Per quart any consecutiu, la Federació d'Associacions de Familiars de Malalts d'Alzheimer de Catalunya (FAFAC) i les nou regions policials de Mossos d'Esquadra han treballat conjuntament per treure a la llum el calendari solidari, una iniciativa els beneficis de la qual es destinaran íntegrament a organitzar tallers per a les famílies dels que pateixin aquesta patologia, així com també a costejar part de les activitats que les vint-i-una associacions que es desprenen de la FAFAC organitzen al llarg de l'any. Entre elles, s'hi troba l'Associació de Familiars de Malalts d'Alzheimer del Bages, Berguedà i Solsonès (AFABBS).

L'acte de presentació del calendari del 2018 ha tingut lloc aquest dimarts, 12 de desembre, a la sala d'actes de la FUB2 de Manresa, i ha comptat amb la presència d'una seixantena d'assistents, entre els quals hi havia persones vinculades a l'AFABBS i Mossos d'Esquadra de la Regió Policial Central. A la trobada també s'ha repartit un dossier de les activitats realitzades durant aquest 2017 per part dels usuaris de l'associació, que té la seva seu al carrer Remei de Dalt, 5, de Manresa.

"Aquesta iniciativa demostra, un cop més, que els Mossos d'Esquadra són molt més propers a la ciutadania del que la gent es pensa", ha dit Fina Rovira, presidenta de l'AFABBS, tot afegint que el calendari d'enguany "s'ha fet des del cor".

Per la seva banda, l'inspector en cap dels Mossos d'Esquadra de l'àrea del Bages, Eduard Cuenca, ha posat de manifest que "la tradició solidària de Mossos està agafant més força any rere any", i ho ha exemplificat amb les col·laboracions diverses amb les quals s'implica el cos, com el Gran Recapte d'Aliments, la campanya Posa't la Gorra contra el càncer infantil o les donacions de sang i de medul·la òssia.

Si bé en el calendari de l'any passat les fotografies que van il·lustrar els diversos mesos es van prendre en indrets emblemàtics i històrics de Catalunya (com la Cova de Sant Ignasi de Manresa), enguany s'ha optat perquè la temàtica girés al voltant de les festes populars més representatives del territori celebrades durant la primavera i l'estiu. En l'edició del 2019, es mostraran les de la tardor i l'hivern. Evidentment, en totes les instantànies els protagonistes són les persones vinculades a la FAFAC i els membres de les diverses regions policials del cos de Mossos.

Així doncs, i a tall d'exemple, al mes de gener s'hi trobarà una fotografia del Ral·li Internacional de Cotxes d'Època de Barcelona i Sitges; al de març una de la Passió d'Esparreguera; al de juny, de la Patum de Berga, i al desembre, de la baixada de falles del Pont de Suert.

Més exemplars i més barat

"L'edició d'enguany té l'objectiu de superar els beneficis obtinguts els darrers dos anys", ha exposat Cuenca, tot afegint que "aconseguir-ho suposaria un gran impuls per al desenvolupament del projecte d'estimulació cognitiva a persones amb fases inicials d'alzheimer que està desenvolupant la federació des de les diverses associacions".

Amb la voluntat, doncs, que el calendari arribi a més cases que mai, aquest any se n'han imprès 15.000 exemplars (fins ara se n'editaven 10.000) i se'n rebaixarà el preu: de 10 euros passaran a valdre'n 5. En l'edició del 2015 es van recollir 70.000 euros; en la del 2016, 56.700, i en la del 2017, 53.390. Així doncs, i tenint en compte l'objectiu dels dos ens, la quantitat que s'hauria de recaptar enguany hauria de superar, com a mínim, els 56.000 euros.

 A més, s'ampliaran els punts de venda i, a banda de poder-lo adquirir a les diverses comissaries i seus de les associacions, en el cas de la comarca del Bages també es trobaran als ajuntaments d'Aguilar de Segarra i de Castellbell i el Vilar; a la Fleca de la Font de Súria (Salvador Vancell, 20); al Casal de Gent Gran de Manresa (Circumval·lació, 60); a l'Esplai La Caixa de Manresa (Pompeu Fabra, 2), i a la seu de la UBIC (plaça del Mercat, s/n).