El ple de Súria aprova el pressupost municipal per a 2018 sense vots en contra

El nou pressupost municipal se situa en 6.716.444 euros

Redacció
12 de desembre del 2017
Actualitzat a les 9:51h
El darrer ple ordinari de l'Ajuntament de Súria va aprovar inicialment el pressupost municipal per a l'exercici de 2018 amb 8 vots a favor (CiU, ERC i aiS) i 4 abstencions (GIIS i PSC). El nou pressupost municipal se situa en 6.716.444 euros.

L'elaboració del pressupost municipal per a 2018 s'ha vist condicionada per un marc normatiu estatal molt restrictiu per als ajuntaments i una reducció de les transferències de la Generalitat, tal com havia passat en els anys anteriors.

L'equip de govern municipal ha mantingut els criteris de rigor, austeritat i equitat com a grans eixos de gestió del nou pressupost, orientat cap a la redistribució dels recursos disponibles per als serveis a les persones, la promoció econòmica i el manteniment i millora d'equipaments municipals.

Els principals objectius en aquests tres àmbits són els següents:

- Serveis a les persones. Mantenir els serveis bàsics, principalment en les àrees de Benestar Social, Ensenyament i Cultura, per assegurar uns bons nivells d'oferta i qualitat.
- Promoció econòmica. Estimular l'activitat econòmica i ajudar a la creació de llocs de treball, mantenint les aportacions a les àrees de Promoció Econòmica i de Turisme.
- Equipaments municipals. Construcció de nous equipaments municipals, manteniment dels actuals i col·laboració amb els barris.

Les inversions previstes més destacades per a l'any 2018 són les següents:

- Redacció del projecte de l'edifici de Cal Pau.
- Reparació de la coberta de l'Església del Roser.
- Remodelació de les Piscines Municipals (segona fase).
- Reparació de les baranes del Grup Sant Sebastià.
- Urbanització del carrer Sant Sebastià (tercera fase).

En el pressupost municipal de 2018 es mantenen les aportacions a l'àrea de Via Pública per conservar en condicions adients els carrers, barris, espais urbans, espais naturals i equipaments.

La partida destinada als pressupostos participatius amb els barris serà de 90.000 euros, la mateixa quantitat que l'any anterior. També continuaran les accions de manteniment i neteja de l'entorn del riu Cardener i la implementació de la campanya de control dels excrements dels gossos a la via pública.

Els principals objectius econòmics del pressupost municipal per a 2018 són els següents:

- Mantenir l'equilibri econòmic i la solvència de l'Ajuntament, fent possible el pagament a proveïdors en un termini de trenta dies per afavorir l'activitat econòmica a la vila.
- Garantir la disponibilitat de recursos i la sostenibilitat dels comptes municipals a mitjà i llarg termini.
- Disposar de recursos corrents per tenir capacitat d'inversió.
- Absorbir parcialment l'impacte de la disminució dels ingressos provinents de la Generalitat per a la prestació de serveis finalistes, principalment socials i educatius.
- Preservar el patrimoni municipal i treure'n el màxim rendiment social i econòmic.

Un altre dels grans objectius del pressupost municipal per a 2018 és la reducció de la despesa corrent amb mesures d'eficiència que assegurin la qualitat i la viabilitat dels serveis públics. Un exemple d'aquest criteri de gestió és la reducció del cost de la despesa elèctrica en un 18%.

D'altra banda, s'incrementen les bonificacions i exempcions fiscals, ajuts i facilitats de pagament per als contribuents.

Les principals fonts d'ingressos del nou pressupost seran les aportacions d'altres administracions públiques (26%), l'impost de béns immobles (26%) i les taxes i preus públics (22%).

A més del pressupost per a 2018, el ple municipal també va tractar els següents temes:

- Aprovar inicialment per unanimitat un dictamen sobre la modificació puntual número 16 de les Normes Subsidiàries de Planejament en l'àmbit de Les Comes.
- Aprovar per unanimitat un dictamen sobre l'inventari municipal de béns i drets.

El ple es va celebrar amb l'absència d'un membre del grup municipal del GIIS.
Arxivat a