L'historiador Jordi Piñero mostrarà la cara més espiritual de la Seu amb una visita guiada

Tindrà lloc aquest diumenge i començarà a les onze del matí

Redacció
11 de desembre del 2017
Actualitzat a les 12:54h
Dintre del cicle Llocs sagrats i tel·lúrics del Bages, ideat per l'historiador Jordi Piñero, aquest diumenge, 17 de desembre, es tornarà realitzar la visita La Seu de Manresa, lloc tel·lúric i sagrat. Es tracta d'una proposta adreçada a grups que estiguin interessats a explorar noves maneres d'entendre la història, incorporant la sensibilitat pròpia dels nous temps, d'acord amb una visió del món espiritual i holístic.

La visita va adreçada, sobretot, "a totes aquelles persones que, quan visiten un lloc, els agrada entrar en un contacte profund amb el paisatge i que volen experimentar de manera directa l'esperit d'un determinat indret, més enllà d'un seguit de dades extretes de qualsevol manual", afirma Piñero.

La visita, que tindrà una durada de dues hores, aproximadament, començarà a les onze del matí des del portal d'entrada de la Seu. A partir d'allà, l'historiador posarà èmfasi en l'orientació de l'església, que marca el punt exacte des d'on surt el sol el dia 15 d'agost, festa de l'Assumpció de Maria, així com també en les nombroses marques de picapedrer que s'observen en els murs exteriors.

Després d'això, se seguirà la visita fent un recorregut calmat per l'interior de la basílica, que compta amb la nau més ampla del gòtic. S'explicarà, també, el disseny arquitectònic i les proporcions de l'església segons els cànons de la geometria sagrada, i alguns aspectes sobre els antics mestres d'obra i constructors de catedrals, sobre la possible influència templera en l'arquitectura gòtica i en Berenguer de Montagut en particular.

La visita finalitzarà contemplant alguns dels retaules gòtics conservats a la Seu i interpretant el simbolisme de la Mare de Déu de l'Alba, emparentada amb les antigues divinitats de les estrelles, com Venus o Astrea.

Tothom que estigui interessat a participar en l'activitat ha d'inscriure-s'hi amb antelació, ja que les places són limitades. Ho ha de fer enviant un correu a [email protected] o trucant al 606 906 976. El preu de la visita és de 7 euros, que s'hauran d'abonar el mateix diumenge.