Un ICL Manresa massa irregular no pot a Oviedo (81-76)

L'ICL Manresa porta dos partits consecutius perdent
L'ICL Manresa porta dos partits consecutius perdent | Bàsquet Manresa
10 de desembre del 2017
Actualitzat a les 21:07h
Una jornada que hagués pogut ser propícia ha acabat de la pitjor forma possible. Per segon cop, els d'Aleix Duran no han aprofitat la derrota del Cafés Candela Breogán. A més, el CB Prat també ha perdut contra el Melilla, el gran beneficiat d'aquest diumenge. Així que de poder acostar-se al capdavant, l'ICL Manresa es veu desplaçat al quart lloc. Un joc massa irregular ha impedit sumar una victòria que, tot i haver estat a l'abast molts minuts al tram final, estava costa amunt. La Unión Financiera Oviedo ha gestionat millor el darrer període. Jordi Trias ha estat novament el millor però ha tingut en els tirs lliures seu punt dèbil. Romaric Belememe i Fabio Santana han fet massa mal. La tarda començava amb la mala notícia de la baixa de Jokubas Gintvainis. Els serveis mèdics de l'ICL Manresa han aconsellat repòs per al turmell lesionat del lituà. Aquesta baixa es compensava amb la baixa del local Fran Cárdenas, també base.

Lluís Costa, Gabriel Iffe Lundberg, Álvaro Muñoz, Ashley Hamilton i Jordi Trias han començat per l'ICL Manresa. Fabio Santana, Víctor Pérez, David Geks, Mohamed Barro i Drew Maynard han estat els homes triats per Marco. Els asturians han donat els primers cops. S'han avançat per 4-1 i han forçat dues personals ràpides a Lundberg. El danès ha anat ràpidament al banc i al seu lloc ha entrat Noah Allen. Geks estava molt inspirat i capitalitzava l'anotació de la Unión Financiera Oviedo. Al cantó manresà, els punts estaven molt ben repartits. Una acció de mèrit de Costa posava per primer cop l'ICL Manresa per endavant (10-11, minut 6). El base ha recuperat una pilota, ha corregut a la contra, ha anotat, ha forçat una personal i ha transformat el tir addicional. El joc era imprecís als dos cantons. En aquest context s'hi movien millor els locals. Fins que Mugica ha sumat cinc punts seguits que posaven novament els bagencs a capdavant (16-17, minut 9). Romaric Belemene ha pres protagonisme per la Unión Financiera Oviedo. Volia demostrar alguna cosa al seu exequip? L'actuació del congolès ha marcat la prèvia del primer instant crític per als manresans. Cap jugador era capaç de trobar llançaments còmodes i el rebot era mes blau, color dels asturians, que vermell. La Unión Financiera Oviedo obria el primer forat significatiu (26-20, minut 12). Aquesta minicrisi l'ha superat l'ICL Manresa fent un joc amb més moviment de la pilota. Un parcial de 2-9 obligava Marco a aturar el partit (28-29, minut 16). Les instruccions del tècnic no han servit per canviar de rumb. L'ICL Manresa vivia els seus millors moments. Als descans, vencia 32-37.

Trias donava una nova màxima renda al seu equip. Però un parcial de 8-0 capgirava el marcador. De nou Trias sumava per a l'ICL Manresa. Però el segon moment crític havia arribat. La Unión Financiera Oviedo ha acumular un parcial de 13-4 que obligava Duran a demanar minut. Belemene, novament, tenia molta ‘culpa' dels bons moments del seu equip. El congolès tan podia anotar de tres com fer una poderosa esmaixada. El partit semblava un cara a cara entre Trias i Belemene. Fins que Santana s'ha afegit a la causa local (56-50, minut 28). Els de Duran no han permès que anés més enllà. Dani Garcia entrava a pista per dosificar Costa. Una valenta entrada a cistella del vinculat deixava un obert 59-57 a manca dels deu darrers minuts. L'últim quart ha començat amb quatre pèrdues de pilota de l'ICL Manresa. Els locals tampoc estaven encertats. Però un triple de Pérez podia complicar les coses de forma excessiva. Un nou llançament de tres, posava un inquietant 67-57 i amb els manresans sense haver anotat en més de cinc minuts de període disputats. Un parcial de 7-0 feia renéixer les esperances manresanes. Pérez donava aire als seus. Trias errava dos tirs lliures però ho esmenava al següent atac. Santana era eficaç al cèrcol rival. I Trias seguia errant tirs lliures. Cosa que no faria Oliver Arteaga. La Unión Financiera Oviedo tenia al partit al seu abast. Costa ha donat el darrer bri d'esperança. Però els asturians han estat molt encertats des del tir lliure i han lligat el triomf. 81-76 i derrota per a l'ICL Manresa.

L'ICL Manresa jugarà la propera jornada contra el cuer de la categoria, el Río Ourense Termal, que duu set derrotes seguides. Serà en l'històric horari de diumenge a les set de la tarda al Nou Congost.