Una nova apagada, aquest diumenge, deixa sense llum establiments del Barri Antic

Endesa explica que es deu a fusibles de línies de baixa tensió que es fonen, però assumeixen que "no és normal" que passi continuament

El cafè Torrent a la Baixada dels Drets, aquest diumenge al migdia
El cafè Torrent a la Baixada dels Drets, aquest diumenge al migdia | Pere Fontanals
10 de desembre del 2017
Actualitzat a les 16:47h
Una nova avaria, aquest diumenge al migdia, ha tornat a deixar establiments i habitatges del Barri Antic de Manresa sense electricitat durant més de mitja hora. Concretament l'apagada ha afectat la zona dels carrers Sobrerroca i Sant Miquel, després que dissabte a la tarda els comerços que es trobaven oberts haguessin d'abaixar les persianes o atendre els clients amb espelmes per una altra caiguda de l'electricitat.

L'avaria a l'electricitat d'aquest diumenge és la cinquena que es produeix en un període de poc més de dues setmanes, afectant blocs d'habitatges i comerços i establiments diversos, segons han comptat els mateixos afectats. A finals de novembre, NacióManresa informava d'una avaria que va deixar 350 abonats sense llum durant tres hores a la mateixa zona.

Endesa ha confirmat a NacióManresa les repetides avaries en la mateixa zona, i ho atribueixen a la fusibles de linies de baixa tensió que es fonen. Malgrat això, des de la companyia es reconeix que "no és normal" que passi repetidament, i estan investigant quina n'és la causa.

Malgrat que ha passat durant el diumenge, aquesta última avaria ha afectat els comerços que han obert per ser festiu de lliure obertura, i també en bars i restaurants. L'avaria ha afectat totes les fases, de manera que els establiments han patit pels aliments de neveres i congeladors. En altres ocasions, l'afectació s'havia produït només sobre una fase i havia afectat la llum dels establiments, però mantenia l'electricitat en neveres i electrodomèstics accessoris.