En Comú Podem reivindica avançar socialment per poder avançar nacionalment

En el míting celebrat a Manresa, Elisenda Alamany insta a ERC a aclarir si pactarà "amb els hereus del 3%"

Elisenda Alamany durant el míting de Manresa
Elisenda Alamany durant el míting de Manresa | Àlex Gómez Ribera
08 de desembre del 2017
Actualitzat a les 7:20h
La candidatura de Catalunya En Comú Podem ha celebrat aquest dijous al vespre el seu míting principal a les comarques centrals amb motiu de les eleccions del 21 de desembre. L'acte s'ha fet a la sala petita del Kursaal, amb la participació de membres de la confluència a la Catalunya Central i, també, d'altres líders d'abast nacional i europeu. Tot i que inicialment era prevista l'assistència del candidat a la presidència de la Generalitat, Xavier Domènech, finalment aquest no ha pogut ser-hi i ha estat la numero dos de la llista per Barcelona i portaveu de la coalició, Elisenda Alamany, la cap de cartell. Alamany ha estat acompanyada per Ana Querol, coordinadora d'ICV Manresa, Marc Parés, num. 9 de la llista per Barcelona i candidat de la Catalunya Central, i l'alemanya Ska Keller, eurodiputada i presidenta del grup Verd al Parlament Europeu. A més a més, tot i que no ha fet cap parlament, l'acte ha comptat amb la presència d'Ernest Urtasun, eurodiputat d'ICV.


La primera part del míting electoral ha estat protagonitzada per les propostes específiques per a la Catalunya Central, explicades per Ana Querol i Marc Parés. Unes propostes polítiques que es centren en posar punt i final en l'oblit territorial que diuen que pateix la Catalunya Central, millorant la vida de la gent i incentivant que els joves es quedin al territori. Uns objectius als quals volen arribar fent noves inversions socials per gaudir dels mateixos serveis que qualsevol altra àrea de Catalunya, reclamant solucions per la C-55 i la millora del transport ferroviari, aturar la mercantilització de la sanitat, prendre mesures per potenciar l'arribada de noves industries i protegir les que ja existeixen, dotant-les d'accions que combinin l'activitat econòmica amb la sostenibilitat ambiental, en aquest sentit s'ha proposat un pla per solucionar la problemàtica dels purins a Osona i un compromís per donar continuïtat a la mineria del Bages, tot reduint-ne l'impacte ambiental.

Seguidament ha estat el torn de la presidenta dels Verds europeus Ska Keller, l'eurodiputada alemanya ha parlat de la situació política actual sentenciant que tot el que ha passat aquests darrers mesos "demostra el fracàs de la política" i que les "solucions de blanc o negre no funcionen". Keller ha apostat per la no violència, l'absència d'unilateralitat, l'alliberament dels presos polítics i la reclamació d'un referèndum, entre d'altres.

L'acte ha estat tancat per la intervenció d'Elisenda Alamany. La número 2 per Barcelona ha apostat per superar "aquells que han jugat amb el destí del nostre país" i aprofitar les eleccions del 21 de desembre per "recuperar l'impuls democràtic". Alamany ha volgut dedicar una part del seu parlament al Partit Popular de qui ha dit que el que més tem és "la unitat dels catalans" i que no l'espanten "les declaracions simbòliques sinó el canvi real que representa En Comú Podem". Per això ha proposat fer caure el PP bastint grans majories contra aquest partit. La candidata d'En Comú Podem també ha volgut explicar les semblances entre el PP i Junts pel Sí, ha acusat a les dues formacions de votar a favor de mantenir els concerts a les escoles de l'Opus Dei i al PDCat d'abstenir-se en la derogació de la reforma de la Llei Laboral.

En el seu discurs, Elisenda Alamany, també ha proposat mesures socials com el deure, per llei, de fer un mínim d'un 28% en inversió social, obligar als que més tenen a pagar més o a controlar els lloguers, entre d'altres, ja que "només l'avanç social permetrà l'avanç nacional". La portaveu dels Comuns també ha críticat ERC de qui ha dit que aclareixin "si pactaran amb els hereus del 3%" instant a triar als repúblicans entre "el PDCAT o posar en marxa la Catalunya progressista". Finalment, Alamany, ha tancat el seu discurs reivindicant que el seu partit té les mans lliures, "a diferència dels que ens han portat fins a la situació actual" i que votar Catalunya En Comú Podem és votar "a favor de fer avançar l'autogovern".