Els treballadors de sanejament desmenteixen l'existència d'un pla especial de recollida de fulles

Recriminen a l'Ajuntament de Manresa la manca de recursos i la càrrega de feina extra que reben

Redacció
05 de desembre del 2017
Actualitzat a les 11:31h
La setmana passada, la regidoria de Qualitat Urbana i Serveis de l'Ajuntament de Manresa va fer públic que activaria immediatament un pla especial de recollida de fulles amb l'objectiu d'evitar possibles caigudes de vianants a la via pública. En aquest sentit, des del consistori es va assegurar que es destinarien gairebé tots els efectius del servei de neteja a aquesta tasca. Una afirmació, però, que els treballadors desmenteixen.

En un comunicat, aquests treballadors de la UTE Sanejament de Manresa, posen de manifest que "ni l'Ajuntament ni l'empresa ens han informat d'aquest pla especial" que "no veiem per enlloc". Segons argumenten, "dir que gairebé tota la plantilla es dedica exclusivament a la recollida de fulles s'allunya de la realitat", ja que, a banda de fer aquesta tasca "també escombrem la brutícia habitual de cada dia".

Denunciant el que consideren "una càrrega extra de feina", els treballadors del servei de neteja lamenten que "en cap moment s'han ampliat recursos humans o maquinària per a fer front a la caiguda de fulles, com es fa a gairebé totes les ciutats del país". És per això que demanen que "es contracti més personal durant aquestes dates" per, així, diuen, "poder netejar Manresa com es mereix arran de la brutal pujada de la taxa d'escombreries aprovada pel govern municipal".