El Campionat Escolar del Bages d'escacs actius aplega una quarantena de jugadors

Jugadors guardonats a Cal Gallifa de Sant Joan
Jugadors guardonats a Cal Gallifa de Sant Joan | Marc Clotet
Redacció
05 de desembre del 2017
Actualitzat a les 7:16h
Aquest dissabte es va disputar, a la sala de cultura Cal Gallifa de Sant Joan de Vilatorrada, el 1r Campionat Escolar del Bages d'escacs actius. Organitzat pel Consell Esportiu del Bages i amb la col·laboració del Club d'Escacs Sant Joan i l'Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada. 

El campionat va aplegar una quarantena de jugadors que es van dividir en tres categories: sub-8 (amb catorze participants), sub-10 (amb disset participants) i sub-12 a sub-16 (amb vuit participants). Els dos primers grups van disputar set rondes de 10 minuts amb increment de 5 segons pel sistema suís, mentre que els integrants del darrer van jugar un tancat (tots contra tots) de set rondes també de 10 minuts amb 5 segons d'increment per jugada.

Cal Gallifa es va revelar com un lloc ideal per a la pràctica dels escacs, amb una sala àmplia i ben climatitzada, graderia i cadires perquè pares i acompanyants poguessin seguir a distància les partides, servei de bar i un entorn adequat perquè els jugadors s'esbargissin entre partida i partida.

Després de més de quatre hores de lluita intensa, els resultats van ser els següents:

En sub-8 va guanyar en Marc Tarragó (Sallent) amb 6 punts, els mateixos que va aconseguir Edgar Vázquez (Escola Joviat) que va ser segon. La tercera plaça va ser per en Joan Guerrero (CE Sant Joan) amb 5 punts.

En sub-10 Dan Clotet (Escola Joviat) es va imposar amb claredat i va guanyar les set partides que va disputar, quedant per davant de Marc Del Hoyo (Oms i de Prat) que va fer 5 punts i Núria Puigdengolas (Escola Joviat) també amb 5 punts.

En sub-12 el primer lloc va ser pel Pol Rivera (Cardona) amb 6 punts, seguit d'en Vicenç Nogués (Cardona) amb 4 punts i n'Adam Sultygov (Escola Joviat) també amb 4 punts.

Finalment, degut a la baixa participació, es van agrupar les categories sub-14 i sub-16. Va resultar guanyador l'Arnau Sala (Sallent) amb 6 punts, l'Oriol Ventura (Cardona) va ser segon amb 4 punts i en Szymon Libuszowsky (Sallent) tercer amb 2 punts.

Els primers classificats de cada categoria van obtenir la inscripció gratuïta per a la propera cita del calendari: el Campionat de Catalunya d'escacs actius d'edats “Memorial David Garcia Ilundain”, que es disputarà el proper 16 de desembre a Manresa, a les instal·lacions de l'Escola Joviat, organitzats per la Federació Catalana d'Escacs.