Els ajuntaments tornen a viure concentracions per la llibertat de tots els presos

Unes dues mil persones s'han concentrat a la plaça Major de Manresa

Concentració davant l'Ajuntament de Manresa
Concentració davant l'Ajuntament de Manresa | Pere Fontanals
Redacció
05 de desembre del 2017
Actualitzat a les 6:36h
Una nova concentració ha tingut lloc aquest vespre al davant dels ajuntaments del Bages i el Moianès per demanar l'alliberament dels consellers Oriol Junqueras i Joaquim Forn, del president d'Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, i del fins ara president de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC), Jordi Sànchez. L'acció formava part de les concentracions convocades arreu de Catalunya per Crida per la Democràcia i Òmnium Cultural.

Unes dues mil persones han pres part en aquesta concentració a Manresa, entre les quals es trobaven diferents membres de la corporació municipal. 

Durant la concentració s'ha llegit el manifest Tots a casa, en que s'exigeix l'alliberament de tots els empresonats, "que mai haurien d'haver entrat a la presó", i s'insta a mantenir la participació en les accions que es portin a terme per assolir aquest objectiu. L'acte ha acabat amb el cant dels Segadors.

La convocatòria ha estat realitzada aquest mateix dilluns 4 de desembre, després de fer-se públic que Junqueras, Forn, Cuixart i Sànchez no han estat alliberats, a diferència d'altres consellers i conselleres de la Generalitat que eren a la presó des del passat 2 de novembre.