Rajadell viu aquest dissabte les 37enes Jornades Internacionals Folklòriques de Catalunya

Redacció
04 de setembre del 2009
Demà, dissabte, a les 5 de la tarda comencen les 37enes Jornades Internacionals Folklòriques de Catalunya a la plaça de l'Església de Rajadell. Enguany es comptarà amb el Gran Ballet Argentino i el Grup de Dansa Cor de Catalunya.

Grup de Dansa Cor de Catalunya
El Grup de Dansa Cor de Catalunya, fou fundat amb l’objectiu de recuperar i mantenir viu el llegat folklòric català mitjançant la dansa tradicional. Després de 23 anys, el grup ha evolucionat tot treballant des d’una vessant més creativa, aportant nous balls en format de petits muntatges fins a espectacles complerts, tots ells de creació pròpia.

Això permet gaudir de la recreació de les danses més tradicionals i ancestrals que es poden trobar arreu dels països catalans, alhora que poder mostrar noves versions de la dansa catalana a partir de noves creacions. Així doncs, seguint la línea iniciada ja fa uns anys, tenen el plaer de presentar-nos l’estrena d’un bloc de 3 balls sota el nom de l’Envelat, compost per tres peces, aquest recull de danses pretén retornar el record de la vivència d’una tarda de ball a l’envelat.

Les dues primeres danses, seguint les notes de la cançó popular tradicional de les Illes Balears, ens transporten en el primer cas, a una dansa senyorial i elegant d’aquelles parelles del poble que mostren les seves destreses tot ballant. I en el segon cas, els joves de la vila juguen a fer-se grans davant la mirada atenta de tots.

L’última peça, és el “Romanço”. Un poema de Miquel Martí i Pol musicat pel manresà Santi Arisa. Una història cantada d’una amor clandestí que esdevé més viu que mai quan pot aconseguir ser acceptat després  de tanta incertesa.

Gran Ballet Argentino
Aquesta companyia artística es dedica, des de 1963, a la difusió de la música i les danses argentines amb l’objectiu d’explicar com és el seu poble i per què. Per això, els espectacles que ofereix el grup inclouen la singularitat de cada una de les regions del país, amb les seves característiques particulars.

Els costums, els trets típics, els gests distintius, una tècnica depurada i el joc teatral es fusionen per donar com a resultat un ballet amb identitat. Una identitat que està caracteritzada pel color, la força i l’expressivitat, la destresa i l’estil.

El tango i les danses rurals comparteixen programa. El primer, indiscutiblement unit a la imatge d’Argentina, hi aporta una intensa sensualitat. En canvi, les danses rurals hi aporten un encant espontani.

El Gran Ballet Argentino està integrat per ballarins, músics, cantaires i actors que des del 1984 recorren el món com a participants de festivals internacionals. França, Suïssa, Polònia, Perú, Brasil, Canadà, Catalunya, Portugal, Espanya i els Estats Units són alguns dels països que han acollit les seves actuacions.