El Geoparc de la Catalunya Central i el Yuntaishan Global Geopark col·laboren

Una delegació del Geoparc xinès visita les tines a peu de vinya de la vall del Flequer i la muntanya de Montserrat

Representants del Geoparc de la Catalunya Central i del Yuntaishan Global Geopark
Representants del Geoparc de la Catalunya Central i del Yuntaishan Global Geopark | CCBages
Redacció
04 de desembre del 2017
Actualitzat a les 18:33h
Els Geoparcs Mundials UNESCO de Yuntaishan i de la Catalunya Central van signar dilluns 27 de novembre un acord de col·laboració en el marc de la visita d'una delegació del Geoparc xinès al nostre territori. Gràcies a aquest acord de col·laboració mútua, ambdues institucions establiran una relació d'agermanament que el Geoparc de la Catalunya Central espera que sigui molt productiva, col·laborant conjuntament en els àmbits de comunicació, gestió, planificació territorial, geoconservació i desenvolupament de ciències del medi natural; promovent visites d'intercanvi entre agents turístics i tècnics; i compartint coneixement i bones pràctiques.

Tanmateix, ambdós Geoparcs han acordat compartir suport tècnic per assolir un bon nivell de cooperació en els objectius comuns de divulgació de la geologia i el patrimoni geològic i miner, i la geoconservació i el geoturisme com a eina fonamental de desenvolupament sostenible dels territoris Geoparc Mundial UNESCO. "Aquesta és una fita molt important pel nostre Geoparc en l'estratègia de compartir coneixements i experiències amb altres geoparcs i així seguir promocionant el turisme", assegura el president del Geoparc de la Catalunya Central, Josep Canals. En aquest sentit, Canals afirma que "en aquest cas anem una mica més enllà establint un marc de relació més estret amb un Geoparc de referència mundial com és el de Yuntaishan".

Després de la signatura d'aquest acord, el president i el director científic del Geoparc de la Catalunya Central, Josep Canals i Ferran Climent, van acompanyar els membres de la delegació xinesa a visitar alguns dels punts emblemàtics del patrimoni geològic, natural i cultural del Bages, com ara el parc natural i la muntanya de Montserrat o les tines a peu de vinya de la vall del Flequer.