Ple als Carlins de Manresa per escoltar la música del pianista sirià Aeham Ahmad

Unes 200 persones van assistir dissabte al concert del pianista sirià-palestí en defensa dels drets humans i la pau

Concert del pianista sirià-palestí Aeham Ahmad a Manresa
Concert del pianista sirià-palestí Aeham Ahmad a Manresa | AjM
Redacció
04 de desembre del 2017
Actualitzat a les 21:21h
La sala Els Carlins va fer el ple, dissabte al migdia, amb el concert del pianista sirià-palestí Aeham Ahmad, de gira per Catalunya de la mà de l'Associació Catalana per la Pau. El concert va comptar també amb la participació de Cordes del món, i alumnes de l'Escol a Municipal de Música d'Artés, l'Esclat Escola de Música i el Conservatori Municipal de Música de Manresa. Ahmad va cloure la gira per Catalunya amb la seva actuació a Manresa.

Ahmad ens va oferir un recital de piano, interpretant les mateixes peces que tocava al camp de refugiats de Yarmouk, cosa que el va fer conegut internacionalment. El concert també va comptar amb les actuacions del cor Nou Codi de l'Escola de música de l'Esclat i la Cantata d'Artés.

El pianista va apropar a la música àrab amb l'acompanyament de Cordes del món. El moment àlgid del concert es va produir amb la interpretació de quatre peces acompanyat per una orquestra de corda formada per més d'una trentena de músics dels centres musicals d'Artés i Manresa.

El concert s'emmarcava dins de les activitats de sensibilització de la regidoria de cooperació i solidaritat de Manresa, per apropar a la ciutadania la defensa dels drets humans i la cultura de pau com a motor de la societat. Les aportacions recollides amb la taquilla inversa es destinaran a projectes als camps de persones refugiades. La presentació va anar a càrrec de la regidora d'Acció Social i Cooperació, Àngels Santolaria, que va recordar que Manresa és una ciutat d'acollida i que recentment acaba de rebre un nou grup de persones refugiades.