El sector de l'automòbil omple de contingut la trobada d'empresaris del metall

Trobada de la Patronal Metal·lúrgica del Bages
Trobada de la Patronal Metal·lúrgica del Bages | PMB
Redacció
04 de desembre del 2017
Actualitzat a les 16:13h
El sector de l'automòbil rebrà unes transformacions molt importants aquests pròxims anys, segons va dir Vicenç Aguilera, que el dia anterior havia donat el relleu de la presidència del CIAC (Clúster de la Indústria d'Automoció de Catalunya). En el seu parlament va destacar que hi ha molts reptes, però també moltes oportunitats, remarcant que tot i l'era digital i l'entrada a la indústria 4.0, les persones seguiran sent el centre del procés.

Vicenç Aguilera va felicitar a la Patronal Metal·lúrgica i a la Universitat Politècnica pel nou Grau en Enginyeria d'Automoció que s'ha iniciat aquest any, perquè demostrava la implicació que té el territori amb el sector automobilístic, que és un dels generadors de més PIB de Catalunya.

La part central de l'activitat va ser el reconeixement de les empreses Masats, Inoxforma, Tallers Navarro Deix i Grues Marcel Soler que celebraven els 50 anys d'història i Talleres Ratera i Maquinària Lliró que celebraven més de 75 anys.

Durant l'acte, que va ser amenitzat pel grup de teatre Paranys, es va comptar amb la presentació de Dynamics, el projecte d'alumnes de la UPC de Manresa que participa a la Formula Student, una competició d'automobilisme en l'àmbit universitari d'arreu del món. De la mateixa universitat van presentar el projecte Synergy Racing Team, en l'àmbit de les motocicletes. I l'empresa QRM Institute va fer un joc de probabilitat per iniciar el sopar.

El fotògraf manresà Miquel Liso va exposar part de la seva col·lecció privada d'elements de la Formula 1 i el Classic Motor Club i Sala Team van exposar vehicles de totes les èpoques, com ara un PTB, un Hispano Suiza T-16 o un Jaguar F-Type Coupé.  Aquesta celebració va ser possible gràcies a les col·laboracions de Caixabank, Haas, Lowing, Milar, SalaTeam, Tungaloy, Helion, QRM Institute i Festo.

L'acte va cloure amb un bingo benèfic, amb el qual es van recaptar més de 1.500 € pel projecte Invulnerables de la Fundació Rosa Oriol. I amb la presentació de la nova imatge de la Patronal Metal·lúrgica del Bages, que a partir de l'1 de gener del 2018 passarà a denominar-se Patronal Metal·lúrgica de la Catalunya Central.