Aleix Duran: «L'equip encara no és madur per afrontar les faltes de respecte»

L'encert dels gallecs en els triples i les errades en tirs lliures dels manresans, claus segons els jugadors

Xavier Sucarrats / Joel Peña
03 de desembre del 2017
Actualitzat a les 23:04h

Aleix Duran, tècnic de l'ICL Manresa, ha reconegut la justícia de la victòria del Leyma Corunya. I en cap cas ha volgut responsabilitzar de la primera derrota al Nou Congost de la dupla arbitral. Però s'ha queixat de la manca de respecte. L'entrenador terrassenc ha fet èmfasi en l'agressió que ha rebut Jordi Trias durant el partit. "No hi ha d'haver mai cap tipus d'agressió. Però el Jordi té un recorregut que obliga a respectar-lo", ha explicat Duran. En aquest sentit, l'entrenador de l'ICL Manresa ha lamentat que "l'equip encara no és prou madur per jugar contra situacions d'aquest estil. És un aspecte a millorar".

Respecte el partit en sí, Duran ha destacat la bona sortida dels seus jugadors. Però un cop el Leyma Corunya ha pujat el seu to físic "no ens hi hem sabut adaptar". Les sensacions al descans ja no eren bones i a la tornada dels vestidors han estat encara pitjors. Tot i això s'ha traduït en una frustració que ha tingut el seu punt més àlgid en els llançaments triples (13/29). Malgrat la reacció final que ha permès l'ICL Manresa reenganxar-se al partit,els gallecs s'han sentit còmodes i no han fallat. Cap de les variants defensives han tingut un efecte desitjat. Tampoc han servit aquest diumenge les individualitats d'alguns jugadors locals.

Gustavo Aranzana lloa la bona lectura de partit dels seus jugadors

El tècnic visitant, Gustavo Aranzana, ha destacat la bona lectura que els seus jugadors han fet del duel contra l'ICL Manresa. "Hem tingut paciència per circular bé la pilota i fer bons llançaments. En canvi, el Manresa no ha trobat tirs fàcils perquè els hem defensat molt bé. També hem igualat la seva capacitat en el rebot i el to físic. I al tram final, hem sabut trobar els jugadors a qui donar la pilota". Aranzana ha qualificat el triomf al Nou Congost com "una victòria de catxé".

L'encert dels gallecs en els triples i les errades en tirs lliures dels manresans, claus segons els jugadors

Per part dels jugadors, Javi Mugica i Jordi Trias han valorat el partit. El primer ha sigut el de Lleó i ha sigut clar i concís: "Hem concedit massa segones oportunitats i hem errat massa tirs lliures". Mugica també ha reconegut que l'equip s'ha encomanat de l'estil de joc del rival i ha sortit del partit quan la defensa interior dels gallecs s'ha intensificat. Per acabar, Mugica ha comentat l'últim quart del partit i els 30 punts concedits al Leyma Coruña. Ha lamentat el gran encert de tres del rival, en especial els llunyans on la defensa no hi pot fer res.

Jordi Trias, per la seva banda, ha reconegut que l'equip estava nerviós i ha afegit que "ni els àrbitres ni el Manresa han tingut el seu millor dia". El pivot, però, ha deixat palès que les errades arbitrals han sigut més anecdòtiques que decisives. Trias ha explicat també que errar setze tirs lliures en un partit fa que sigui molt difícil guanyar. Finalment, ha comentat  que aquesta derrota deixa tocat l'equip  però que treballaran per evitar la mala dinàmica.

Per part de l'equip gallec, Sergio Olmos ha parlat amb els mitjans. S'ha mostrat molt satisfet per la victòria a una pista molt difícil. Del partit en sí ha explicat que la dura defensa interior que ha plantejat el Leyma Coruña ha estat la clau per la victòria. "Treure al rival de la zona sempre és important per guanyar" ha recalcat Olmos.
Arxivat a