A l'ICL Manresa se li travessa el Leyma Corunya (75-81)

El Leyma Corunya ha sorprès l'ICL Manresa al Nou Congost
El Leyma Corunya ha sorprès l'ICL Manresa al Nou Congost | FEB
03 de desembre del 2017
Actualitzat a les 22:58h
Primera derrota del curs al Nou Congost. El dia que l'ICL Manresa podia acostar als líders no ha estat possible. Els setze llançaments de personal que han errat els jugadors bagencs han pesat davant un equip que s'ho ha cregut i aprofitat la seva ocasió. Els d'Aranzana han fet molt mal des del llançament triple. Al tram final, el Leyma Corunya no s'ha posat nerviós i s'ha endut el triomf de forma merescuda. Nil Brià i Dani Garcia han estat convocats una setmana més.

Lluís Costa, Gabriel Iffe Lundberg, Álvaro Muñoz, Ashley Hamilton i Jordi Trias han format el quintet més repetit de la temporada per a l'ICL Manresa. El Leyma Corunya ha contrarestat amb Jorge Sanz, Ángel Hernández, Sergio Olmos, Dmitry Flis i Jonathan Gilling. Els manresans han començat fent mal dins la zona gallega i anotaven amb facilitat. El Leyma Corunya oferia la seva rèplica capitalitzant el joc d'atac en Flis. L'hispanorus ha anotat set punts seguits i ha forçat la segona personal a un Trias que malgrat això seguia en pista. La defensa manresana ha decidit marcar Flis més a sobre i ha començat a fallar (11-7, minut 5). A més, l'ICL Manresa ha pogut trenar algunes contres tal com li agrada a Duran. El Leyma Corunya s'aferrava al partit. Muñoz, amb el seu segon triple, i una contra culminada per una esmaixada de Noah Allen provocava el primer temps mort de Gustavo Aranzana (21-14, minut 7). Tot i això, ha estat l'equip manresà qui millor ha aprofitat aquests seixanta segons. Un parcial acumulat de 9-0 permetia superar els deu punts de renda. I això que Allen i Costa han errat un tir lliure cadascú. Un triple de Jesse Chuku deixava el 25-17 en acabar el primer quart. Les defenses s'han intensificat al segon quart. Als primer quatre minuts només Larri Abbia i Jokubas Gintvainis han estat capaços d'anotar. Després, Trias faria UNA poderosa esmaixada . El gironí ha rebut una flagrant personal no xiulada. Les protestes li han valgut una tècnica. En comptes de descentrar-se, Trias ha tornat a fer mal dins la pintura. Per la seva part, els gallecs explotaven molt bé el llançament de tres en uns moments de tensió a la pista i la grada (34-28, minut17). L'ICL Manresa semblava necessitar el descans. El seu joc era embolicat i aquesta circumstància l'aprofitava el Leyma Corunya per anar retallant diferències. Al descans, domini bagenc per un ajustat 37-33.

L'empanada de l'ICL Manresa ha persistit tornant del descans. Mentre els manresans només han sumat un tir lliure de Sakho, el Leyma Corunya sumava amb més continuïtat. Els visitants s'han avançat (38-42, minut 25). Trias ha tornat a pista i el seu equip ha guanyat en confiança. El partit tornava a estar equilibrat i Allen començava a sumar. Un 3+1 de Guilling posava en franquícia els d'Aranzana. Novament, els bagencs s'han aixecat i han aconseguit igualar a manca dels deu darrers minuts (51-51). A cop de triple, el Leyma Corunya ha anat pel partit sense cap mena de por (61-65, minut 34). Per si el partit no estigués prou complicat per a l'ICL Manresa, Trias cometia la seva quarta falta personal. Duran no era capaç de trobar un quintet que acabés de rutllar. Els visitants es trobaven molt còmodes i veien el triomf a l'abast. Un triple de Muñoz retornava el seu equip a la vida. Monaghan tornava la moneda poc després. Hernández Sonseca gairebé sentenciava poc després (66-73, minut 39). Malgrat les dificultats, els manresans han seguit lluitant. Fins el darrers segon. Trias anotava de tres a manca de mig minut i col·locava el 72-75. Sanz no fallava des del tir lliure. Muñoz n'errava dos. Cooney sí que els entrava. Costa sumava novament de tres a la desesperada. Però els visitants seguin anotant des de la línia de 4,60. Primera derrota al Nou Congost (75-81).

La derrota no permet l'ICL Manresa sumar el tres de tres en una setmana. Només el CB Prat ha estat capaç de sumar un ple de victòries. Els del Baix Llobregat comparteixen el liderat amb el Cafés Candela Bregán, que avui ha perdut la imbatibilitat. Els bagencs són tercers amb nou victòries, a dues dels capdavanters. La propera setmana, l'ICL Manresa es desplaçarà el proper diumenge a dos quarts de set de la a la pista de la Unión Financiera Oviedo.