La suposada víctima de l'incendi de Balsareny crema estelades i assetja la família de l'alcalde

Els Mossos d'Esquadra treballen per aclarir els fets de la matinada de dissabte, malgrat que l'afectat no ha presentat denúncia i al poble cada cop està estesa més la versió que el propi inquilí hauria provocat els fets

Grup d'ultres espanyolistes cremant una estelada davant de casa de l'alcalde de Balsareny
Grup d'ultres espanyolistes cremant una estelada davant de casa de l'alcalde de Balsareny | @EiBrother
03 de desembre del 2017
Actualitzat a les 16:40h

ÚLTIMA HORA Els excursionistes del Collbaix reconeixen la suposada víctima de Balsareny com l'autor dels insults que van rebre


La suposada víctima de l'incendi que es va produir en un portal de Balsareny la matinada de dissabte i una dotzena més d'ultres del poble, es van passar la tarda de dissabte cremant estelades a la porta de casa de l'alcalde i trucant insistentment al timbre de casa seva molestant la seva família amb la cara tapada amb bufandes i mocadors, malgrat que els van dir que el batlle no era a casa.

Els fets van passar sobre les 5 de la tarda, quan Jordi Cervantes, el propietari del pis on hi havia penjada la bandera espanyola que suposadament uns desconeguts van intentar cremar, acompanyat d'una dotzena d'espanyolistes es van citar a davant de casa de l'alcalde de Balsareny, Isidre Viu, d'ERC, i van trucar al seu pis en diverses ocasions des del porter automàtic.

Segons ha explicat el propi Viu a NacióManresa, la seva família els va respondre que el batlle era en una reunió amb una entitat social del municipi i que els atendria quan arribés. Malgrat això, els individus van continuar trucant al pis, i van cremar una estelada davant la porta de l'edifici.

Curiosament, però, poc abans que l'alcalde tornés a casa, els concentrats van marxar. "Jo hauria parlat amb ells, sense dubte, però no en vaig tenir oportunitat", ha explicat al diari.

Tot plegat passa quan en el poble cada cop està més estesa la versió que l'atac al balcó i al portal de casa de l'amo de la bandera podria ser el que es coneix com un "atac de falsa bandera". O sigui, que hauria estat provocat pel mateix afectat o per persones del seu entorn per criminalitzar l'independentisme.

Des de Mossos es treballa per aclarir què va passar la matinada de dissabte quan, segons Cervantes, algú va intentar cremar la bandera espanyola que té penjada al balcó, i quan no se'n va sortir, va fer foc al portal del bloc mitjançant papers causant una intensa fumerada i danys a la porta d'entrada. Però l'afectat no ha presentat denúncia i el cos policial català treballa d'ofici.

Cal recordar que el propietari del pis afectat és el mateix que a mitjans d'octubre va denunciar que un home adult de Balsareny havia agredit el seu fill de 9 anys per desenganxar cartells independentistes del poble. La versió del denunciat a la policia va ser que al reposar els cartells desenganxats, el nen se'ls va dirigir a ells amb "greus insults i desqualificacions" i li va causar danys a la porta de casa seva.