El consell assessor d'urbanisme de Santpedor enfila la rehabilitació de Cal Clarassó

Reunió del consell assessor d'urbanisme de Santpedor
Reunió del consell assessor d'urbanisme de Santpedor | AjStp
Redacció
30 de novembre del 2017
Actualitzat a les 14:09h
El consell assessor municipal d'urbanisme de Santpedor s'ha reunit aquesta setmana de manera extraordinària per tractar de forma exclusiva la rehabilitació de Cal Clarassó, l'antiga fàbrica tèxtil que es va tancar als anys 70 i que es reconvertirà en un nou equipament per al poble. És el projecte més rellevant d'aquesta legislatura, amb un pressupost que sobrepassa el milió i mig d'euros i els tècnics que en redacten el projecte executiu tindran aquest treball a mitjans de desembre. 

El consell que presideix el regidor d'urbanisme, Josep Illa, i que compta també amb la presència dels regidors de Patrimoni, Ferran Balcells i de Serveis Socials, Laura Tarradellas es va convocar perquè l'equip redactor del projecte podés explicar aspectes tècnics d ela rehabilitació i rebre les aportacions i suggeriments del consell assessor. I tot abans de presentar el projecte executiu el proper divendres dia 7 de desembre, de manera que es pugui portar a aprovació a un ple extraordinari abans d'acabar aquest any.

La reunió va començar precisament a dintre de Cal Clarassó i després de fer una visita a l'interior de l'edifici i al pati posterior, va continuar a l'Ajuntament. L'equip tècnic va detallar les seves previsions per reforçar l'estructura i va respondre a les preguntes sobre els tancaments, les finestres i també la coberta de l'antiga fàbrica. L'interès dels professionals del consell assessor era conèixer de primera mà com es resol la rehabilitació amb el manteniment d'elements que en recordin el seu antic ús i l'adaptació a un nou centre cívic per a Santpedor.

El recinte de Cal Clarassó ocupa prop de mil metres quadrats amb un edifici principal, el de l'antiga fàbrica tèxtil. Aquest edifici té dues plantes quasi rectangulars amb un interior diàfan. La proposta respecta l'edifici però dóna resposta a les necessitats demanades per l'Ajuntament en el sentit que es podrà reconvertir en un equipament sociocultural amb espais dirigits a persones grans amb aules multiusos per poder fer informàtica, cuina i altres tallers; una zona de bar i restaurant; un espai de jocs interior i exterior que permeti activitats de jocs de taula, una sala d'actes polivalent i també espais per a l'escola d'adults. L'antiga fàbrica es troba dins el barri antic, a tocar de l'antiga muralla i del portal de Sant Francesc. Està declarada Bé Cultural d'Interès Local.
Arxivat a