L'ICL Manresa imposa la lògica a Azpeitia amb molt patiment (62-71)

El Sammic Hostelería presenta molta resistència però acaba cedint davant Trias i Lundberg

L'ICL Manresa ha patit per guanyar al País Basc
L'ICL Manresa ha patit per guanyar al País Basc | FEB
29 de novembre del 2017
Actualitzat a les 22:37h
L'ICL Manresa ha sumat una victòria més soferta del què indica el marcador final. Quan les idees no abunden és important tenir jugadors com Jordi Trias i Gabriel Iffe Lundberg. El gironí ha ofert una nova càtedra basquebolística i el danès ha assumit responsabilitats en moments calents. El Sammic Hostelería ha ofert una bona rèplica i ha dominat el marcador durant molts minuts. Finalment, els manresans han imposat la lògica però han rebut un nou avís de la duresa de la lliga LEB Or. Ser al capdavant no serà gens senzill.

Lluís Costa, Noah Allen, Álvaro Muñoz, Ashley Hamilton i Jordi Trias han format el quintet inicial de l'ICL Manresa. Aitor Zubizarreta, Deng de Ciman, Iker Salazar, Keneth Kaminski i Vicente Serrano han estat els cinc escollits per Lorenzo Encinas. Els manresans han començat molt freds i amb poques idees en atac. Els locals complien amb una de les amenaces sobre les que havia parlat Aleix Duran. El Sammic Hostelería ha anotat dos triples als compassos inicials (9-6, minut 6). El tècnic manresà feia moure la banqueta buscant un quintet que fes rutllar l'equip. El primer pas era ajustar la defensa. I en certa mesura això ho ha aconseguit. Els jugadors guipuscoans no trobaven posicions còmodes. Com tampoc ha trobat Jokubas Gintvainis una bona opció al darrer atac del primer quart (17-16). El desencert era la tònica dominat als segons deu minuts. El marcador ha trigat més de dos minuts a moure's. Fins que Alberto Ruiz de Galarreta anotava el tercer triple local. Duran no ho veia gens clar i decidia reunir els seus jugadors (20-16, minut 13). Les instruccions no han servit perquè l'ICL Manresa fes un joc més combinatiu. El Sammic Hostelería gaudia de petits avantatges. El més gran, de quatre punts en diverses ocasions. Fins que Gabriel Iffe Lundberg ha assumit el lideratge. Un triple del danès i una assistència que ha culminat Jordan Sakho amb una brutal esmaixada igualaven per primer cop un partit que ha entrat en una mena de dia de la marmota (27-27, minut 16). Primer els locals adquirien un petit marge i després l'ICL Manresa els atrapava. Després d'un triple de Salazar, un parcial de 0-4 posava els de Duran per primer cop al capdavant (34-35, minut 19). Marcos Portález anotava abans dels descans per concedir un mínim avantatge als bascos en arribar a la mitja part (36-35).

Les errades han seguit tornant dels vestidors. Els jugadors de l'ICL Manresa fallaven tirs aparentment fàcils. Afortunadament per Duran, la classe hi pot fer molt quan la fluïdesa manca. Un parcial de 0-7 mostrava que el partit podia canviar (38-42, minut 23). El Sammic Hostelería no s'ha desanimat i ha seguit enganxat al partit. Trias i Lundberg començaven a anotar amb continuïtat. I Muñoz s'ha afegit a la festa. Per uns moments, l'enfrontament podia trencar-se. Encinas veia perillar el resultat i demanava temps mort per tallar la dinàmica al seu rival (49-55, minut 27). Lundberg semblava donar un cop definitiu amb un triple ja al darrer període. Però no ho ha estat. Un 6-0 pels locals reduïa la renda de l'ICL Manresa a la mínima expressió. La posterior cistella de Hamilton era aire pur. I els rebots de Trias, una assegurança. El gironí ha estat novament excel·lent. Quan no agafava rebots sumava punts per al seu equip. Amb 62-68 s'ha entrat al darrer minut. El Sammic Hostelería ha errat el seu atac. En canvi, Gintvainis transformava un triple amb connotacions de victòria. Una victòria molt treballada i soferta. Més del què indica el marcador final (62-71).

L'ICL Manresa continua a la tercera posició amb nou triomfs després que els dos primers classificats, Breogán i Prat, hagin solucionat sense problemes aquesta jornada. Els gallecs sumen onze victòries i els del Baix Llobregat en tenen deu. Diumenge vinent acaba una ratxa de tres partits en una sola setmana. L'ICL rebrà el Leyma Corunya al Nou Congost a l'horari habitual de les set de la tarda.