Càritas inicia una campanya per trobar voluntaris per fer front a l'empobriment

L'objectiu és sensibilitzar davant la desigualtat i aconseguir que més persones s'impliquin com a voluntaris i donant suport econòmic als programes

VÍDEO de promoció de la campanya de Càritas
VÍDEO de promoció de la campanya de Càritas | Càritas
Redacció
29 de novembre del 2017
Actualitzat a les 23:34h

Càritas Arxiprestal Manresa posa en marxa una campanya per reforçar la base social i augmentar el compromís de col·laboradors amb els projectes de lluita contra la desigualtat social i per erradicar la pobresa. Les diferents Càritas d'arreu de la diòcesi de Vic inicien la campanya “Sigues part de la solució contra la pobresa. Fes-te de Càritas!” que cada dia i ara a les portes del Nadal, vol interpel·lar les persones sobre la necessitat de ser part activa en la lluita contra l'empobriment on Càritas actua cada dia amb més de cent projectes d'acció social. 

La campanya vol conscienciar a la mateixa comunitat cristiana i a la població en general sobre la necessitat d'implicar-se en la lluita contra la desigualtat i cercar recursos econòmics i persones voluntàries per a participar en projectes i serveis. Es convida a fer-se voluntari en els projectes que actualment s'estan desenvolupant en el territori, en diversos camps com l' acollida, l' educació, la família, la inserció socio-laboral, l'habitatge... A la Diòcesis actualment hi ha una xarxa de prop d'un miler de voluntaris. També es convida a implicar-se en l'autogestió econòmica de Càritas fent-se soci o fent una aportació econòmica. Un fulletó explica de forma sintètica tots els camps d'actuació de la institució i com s'hi pot col·laborar. Per col·laborar, fer-se soci o fer un donatiu es pot fer al web de Càritas Manresa


Una campanya amb accions en diferents àmbits

Per fer visible aquesta campanya, Càritas Diocesana de Vic ha activat diferents iniciatives. Una serà les tradicionals captes a les diferents esglésies que es fa els dies previs a Nadal. Una altra acció és la venda de «Cors Solidaris». Són uns petits cors de xocolata que es venen en les diferents Càritas i establiments col·laboradors. Els donatius per la seva compra ajuden al sosteniment dels diversos projectes. Aquesta iniciativa la va iniciar fa uns anys Càritas Arxiprestal de Vic i ara, s'amplia a Càritas Arxiprestal de Manresa i Càritas Arxiprestal Anoia Segarra. 

El compromís de la societat amb Càritas també s'ha volgut visualitzar amb uns breus vídeos. On persones del territori mostren el seu suport a l'acció i als objectius de Càritas. En aquesta primera edició hi participen Natxo Tarrés (músic), Eva Soto (dissenyadora de moda), Joan Valentí (actor), Pilarin Bayés (dibuixant) i Laura Orgué (atleta). Aquests es podran veure als webs de les diferents Càritas i a les xarxes socials i s'oferiran als mitjans de comunicació del territori que estiguin interessats a col·laborar amb la campanya. 

Les persones, el centre d'atenció de Càritas
 
Amb la campanya s'inicia un període on Càritas treballa per fer visible la línia d'actuació dels darrers anys. L'objectiu és treballar de forma activa en la construcció del bé comú treballant per apoderar la persona i denunciant les desigualtats socials i allò que les provoca. Per això s'ofereixen a les persones eines que generin autonomia, ja sigui amb l'acompanyament, amb la millora de la seva formació, creant una xarxa de relacions socials... El Model d'Acció Social (MAS) de Càritas aposta per un model on a més de les ajudes bàsiques necessàries, està centrat en l'escolta, el diàleg, l'acompanyament, la formació i la cerca d'oportunitats per a les persones més vulnerables.