Finalitzen, a Manresa, les sessions de l'Acadèmia dels Sèniors, relacionades amb la salut

Sessió de l'Acadèmia de Sèniors de la Catalunya Central
Sessió de l'Acadèmia de Sèniors de la Catalunya Central | Catsalut
Redacció
29 de novembre del 2017
Actualitzat a les 17:07h
L'Acadèmia dels Sèniors és una nova formació integral i interdepartamental que coordina el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies per tal que les persones grans siguin coneixedores dels seus drets i, d'aquesta manera, se n'afavoreixi l'apoderament potenciant aspectes de prevenció i protecció. L'Acadèmia forma part del Pla d'acompanyament i protecció a les persones grans de Catalunya.

Es vol promoure un envelliment actiu en què l'apoderament de les persones grans sigui l'eix principal, en què les activitats s'allunyin dels tòpics difosos normalment i en què es parli i es tracti de la protecció a les persones grans. 

El programa se centra en àmbits diversos que van des dels serveis socials, a consells de seguretat, de consum, de salut i a orientacions jurídiques bàsiques.

Igualada, Vic, Berga, Solsona i Manresa, cinc de les sis capitals de les comarques de la Catalunya Central, han ofert aquestes sessions formatives a casals de gent gran o centres cívics de la Direcció General d'Acció Cívica i Comunitària. 

Les sessions de salut s'han impartit conjuntament amb professionals de l'atenció primària i de salut pública del Departament de Salut i s'han centrat en la promoció d'hàbits saludables relacionats amb l'alimentació i l'activitat física, per tal de millorar el benestar de les persones grans en totes les dimensions. 

Les sessions oferien exemples pràctics d'alimentació sana i variada, amb un bon repartiment dels àpats al llarg del dia. L'altre tema de la sessió feia referència a la necessitat de la pràctica diària d'activitat física per mantenir i millorar la mobilitat, l'equilibri, la flexibilitat i la prevenció de lesions. També s'ha fet referència a la importància de mantenir el cervell actiu amb la pràctica habitual de jocs de taula, mots encreuats i el cultiu de les relacions socials, com a factors clau per a una bona salut mental.