L'institut Lacetània coordinarà un projecte europeu sobre exclusió social i pobresa

Ho farà conjuntament amb centres educatius d'Alemanya, Grècia, Dinamarca, Polònia i Itàlia

Redacció
29 de novembre del 2017
Actualitzat a la 13:00h
L'institut Lacetània de Manresa coordinarà, al llarg d'aquest curs i del proper, un nou projecte europeu Erasmus+ sobre exclusió social i pobresa a la Unió Europea, en el qual hi participaran instituts d'Alemanya, Grècia, Dinamarca, Polònia i Itàlia. 

En aquest projecte, estudiants de batxillerat de tots aquests centres treballaran coordinadament per analitzar el problema de l'exclusió social i les polítiques i accions que els països i les regions implicades emprenen per tal de reduir la pobresa i assolir els objectius marcats per la Comissió Europea de cara a l'any 2020 en aquest àmbit.

La primera trobada del projecte va tenir lloc fa pocs dies a Manresa i hi van participar dos professors de cadascun dels centres. Els participants van ser rebuts per la regidora de Cohesió Social, Gent Gran i Salut de l'Ajuntament de Manresa, Mercè Rosich, que va explicar-los les polítiques socials que es duen a terme des del consistori manresà. Durant la trobada els participants també van reunir-se amb responsables de Càritas Manresa per conèixer de primera mà les accions d'aquesta entitat contra la pobresa. 

La ciutat alemanya de Göppingen acollirà el proper encontre transnacional d'aquest projecte, a finals de gener del 2018.

Amb aquest nou projecte Erasmus+ per a alumnes de batxillerat, l'institut Lacetània dóna continuïtat al que va acabar el mes d'agost passat i que es va centrar en l'anàlisi del mercat laboral i la problemàtica de l'atur als països i les regions participants.