Dues detencions amb quatre hores de diferència per tenir mòbils robats

Es van practicar el passat dilluns al Monestir de Montserrat i al Pont de Vilomara

Redacció
29 de novembre del 2017
Actualitzat a les 11:17h
Mossos d'Esquadra de la comissaria de Manresa van practicar el passat dilluns dues detencions amb quatre hores de diferència de dos homes, de 70 i 28 anys, veïns de Sant Adrià del Besòs i de Manresa, com a presumptes autors de dos delictes de receptació, o sigui, possessió d'objectes robats.

Els dos fets van succeir el mateix 27 de novembre a la comarca del Bages. El primer cas es va donar cap a les 16.30 hores, quan un indicatiu de mossos que es trobava al Monestir de Montserrat va localitzar un vehicle mal estacionat. El cotxe, que ocupava un carril i en el seu interior no hi havia ningú, tenia en el parabrises el número de telèfon del propietari. Els agents van trucar i aquest els va explicar que el cotxe estava avariat.

Un cop va arribar el propietari al lloc, els agents el van escorcollar i li van localitzar un telèfon sostret per valor de 900 euros. La sostracció d'aquest havia estat denunciada el 17 de juliol de 2016 a Barcelona. Finalment, després de diferents gestions i comprovacions van detenir a l'individu per un delicte de receptació.

Quatre hores més tard, al Pont de Vilomara i Rocafort, un indicatiu de mossos va observar com un vehicle amb quatre ocupants accelerava en veure la presència policial. Els agents van iniciar un seguiment del cotxe i després de donar dues voltes a la mateixa rotonda per intentar esquivar al patrulla, van aconseguir aturar-lo.

En l'escorcoll del cotxe es va localitzar un telèfon mòbil que constava com a sostret el dia 23 d'octubre de 2017 a Navarcles. Com que cap dels ocupants no va admetre la possessió del mòbil, els agents van detenir el conductor i propietari del vehicle per un delicte de receptació.

Els detinguts, amb antecedents, van passar dimarts a disposició del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Manresa.