El Consell Comarcal aprova per majoria una moció a favor de l'alliberament dels presos polítics

La proposta, presentada pel PDeCAT, va obtenir els vots favorables d'ERC, la CUP, ICV i Demòcrates i va comptar amb l'abstenció del PSC

Redacció
29 de novembre del 2017
Actualitzat a les 10:54h
En el ple del Consell Comarcal del Bages celebrat aquest dilluns, el grup comarcal del PDeCAT va presentar una moció a favor de l'alliberament dels presos polítics. Aquesta, recollia com a punts bàsics exigir l'immediat alliberament de tots els presos polítics; reclamar a les instàncies fiscals i judicials que, d'acord amb el dret, retirin tots els càrrecs contra el President i membres del Govern, contra els membres de la Mesa del Parlament i contra els presidents de l'ANC i d'Òmnium Cultural. 

El document també exigeix la retirada de l'aplicació de l'article 155 i el retorn de la sobirania popular i institucional de Catalunya i insta les autoritats europees a actuar davant de la "regressió democràtica" que està patint el país. En aquesta mateixa línia, la moció demana als organismes internacionals que vetllin per garantir tots els drets bàsics dels catalans i catalanes i aprofita per denunciar i condemnar la "persecució ideològica" del govern espanyol contra el poble de Catalunya.

La moció es va aprovar amb els vots favorables del PDeCAT, ERC, CUP, ICV i Demòcrates i l'abstenció del PSC.